Kojenecké mléko | Semišové lodičky | Dámské nazouváky |
130 Kč | 390 Kč | 190 Kč |
Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.
Vepřová panenka na medu s mrkví
Ingredience
Čerstvá jarní mrkvička dává signál k naší rodinné baště. Děláme ji pro čtyři lidi ze dvou svazků mrkve, osmi plátků vepřové panenky, dvou tří lžic medu, stejně tolik jablečného džusu, dvou lžiček francouzské hořčice, trochy sójovky, soli, pepře a lžíce másla.Příloha
Nic, nebo brambory.
Postup přípravy
Mrkev na vysoké pánvi dusíme asi 10 minut, nebo dokud není měkká.
Mezitím si připravíme medovou omáčku: smícháme v malé misce med, džus, hořčici a sójovou omáčku.
Panenku jemně naklepeme, stačí rukou. Dochutíme solí a pepřem.
Rozpustíme máslo ve větší teflonové pánvi, přidáme vepřové a po každé straně je necháme 3–4 minuty, aby pěkně zhnědlo. Poté přidáme mrkev a nakonec připravenou omáčku.
Až začne směs vřít, stáhneme plamen a maso pár minut dusíme. Nezapomínáme míchat.
Na talíř servírujeme maso, přidáme mrkev a přelijeme omáčkou. Maso můžeme rovněž posypat nasekanou pažitkou.
Podělte se s námi
Diskuse: Vepřová panenka na medu s mrkví
ČÍST VŠE / REAGOVAT