Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.
Langoše tety Janky
Ingredience
Univerzální langoše připravíme z kila hladké mouky, deci mléka, jedné lžičky krupicového cukru, lžičky soli, čtyř lžic másla, kostky droždí, oleje na smažení a vody.Postup přípravy
Z droždí, vlažného mléka, lžičky mouky a cukru připravíme kvásek. Necháme jej čtvrt hodiny kynout.
Mouku smícháme se solí, vlijeme vykynutý kvásek a dle potřeby přidáme vodu. Vyhněteme hladké nelepivé těsto, přikryjeme utěrkou a dáme na půl hodiny vykynout.
Těsto rozdělíme na asi 120 g bochánky, které necháme dalších 10–15 minut odpočinout na vále.
Bochánky pak rukou roztáhneme do placky o průměru asi 20 cm a usmažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Langoše vyndaváme na ubrousky, aby olej okapal.
Další úprava záleží na chuti: můžeme je počesnekovat a sypat sýrem, anebo namazat marmeládou a zakysanou smetanou – dobré jsou i s povidly…
Hlavně je ale konzumujeme pokud možno ještě teplé!
Podělte se s námi
Diskuse: Langoše tety Janky
ČÍST VŠE / REAGOVAT