Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.
Česká svíčková – klasika
Ingredience
Snad neurazím receptem na svíčkovou, které říkám Česká svíčková - klasika. Potřebuji tak 1 kg hovězího masa (falešnou svíčkovou), 150 g másla, 3 až 4 mrkve, půlku celeru, petržel, větší cibuli, 5 dkg slaniny, bobkový list, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, špetku tymiánu, sůl, mletý pepř, citrónovou šťávu, cukr podle chuti, 1 šlehačku, brusinky a citrón na dozdobení.Příloha
Houskový knedlík.
Postup přípravy
Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme, posypeme kořením, nakrájenou cibulí a nadrobno pokrájenou (nebo nastrouhanou) zeleninou. Pokapeme citrónovou šťávou, polijeme rozpuštěným máslem a necháme jeden den v chladničce odležet.
Druhý den trochu podlijeme vodou a pod pokličkou v troubě dusíme doměkka. Potom maso vyndáme a ze zeleniny odstraníme koření.
Zeleninu dáme znovu vařit, přisypeme asi dvě lžíce hladké mouky, orestujeme, zalijeme šlehačkou a na mírném ohni provaříme.
Je-li omáčka příliš hustá, zředíme mlékem. Přecedíme. Zeleninu můžeme rozmixovat nebo rozetřít na sítku a pak ji vrátíme zpět do omáčky.
Omáčku dochutíme citrónovou šťávou, cukrem a solí.
Maso nakrájíme na porce a prohřejeme.
Svíčkovou servírujeme s houskovými knedlíky. Ozdobíme terčíkem citrónu a brusinkami.
Podělte se s námi
Diskuse: Česká svíčková – klasika
Pochvala! Recept je bezkonkurenční
6.5.2017 | 13:44 | od:Lenko, ostatní recepty se mohou klidně vymazat, protože na ten Váš recept prostě nemají!
poslední příspěvek: 6. 5. 2017 13:44
ČÍST VŠE / REAGOVAT