Kremrole

Kategorie: Pečené
Autor: hela
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Kremrole

Ingredience

Na senzační kremrole potřebujeme 370 g hladké mouky, 280 g másla, jednu zakysanou smetanu, jedno vejce na potření. Na náplň pak čtyři bílky a 280 g cukru krupice.

Postup přípravy

V míse zpracujeme hladkou mouku, změklé máslo a zakysanou smetanu na těsto a necháme ho nejméně hodinu odpočinout.

Těsto pak rozválíme na velký obdélník a rozkrájíme na asi 3 cm široké pruhy, které natáčíme na plechové trubičky. Položíme je na plech, každou potřeme rozšlehaným vajíčkem.

Pečeme v předem vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut dozlatova.

Během pečení si připravíme náplň. Sníh šleháme v hrnci, který je ponořený ve větší nádobě s vodou, kterou postupně zahříváme, aby i sníh prošel tepelnou úpravou. Ve chvíli, kdy se začne voda vařit, odstavíme a dáme zchladit i s kastrůlkem do ledové vody.

Studený sníh s cukrem vyšleháme na chutný a hustý krém.

Upečené kremrole necháme vychladnout. Sundáme z trubiček, naplníme a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Kremrole

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci