Kojenecké mléko | Semišové lodičky | Dámské nazouváky |
130 Kč | 390 Kč | 190 Kč |
Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.
Krůta nadívaná klobáskami
Ingredience
Krůta asi 3 kg, sůl, pepř, 2 cibule, 20 g sádla, kuřecí nebo slepičí vývar, 20 dkg anglické slaniny, 10 plátků opečeného toastového chleba, 200 g vinné klobásy, 4 lžíce petrželky, 1 lžička sušené šalvěje, muškátový oříšek, kousek špeku na prošpikování.Příloha
Brambory vařené, opečené.
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme nádivku. Cibuli a slaninu jemně posekáme a zesklovatíme je na rozehřátém sádle. Opečené a na kostičky nakrájené toasty promícháme v míse s cibulí, petrželkou, vymačkanou náplní z vinné klobásy a vývarem (dáme jej tolik, aby hmota byla řídká, ale nikoliv tekoucí). Okořeníme muškátem, šalvějí, osolíme a opepříme.
Touto nádivkou naplníme vnitřek krůty.
Krůtu prošpikujeme, zašijeme, poklademe vločkami másla a zakryjeme alobalem.
Pečeme dvě hodiny, podléváme vypečenou šťávou. Pak alobal odstraníme a krůtu pečeme další hodinu.
Podělte se s námi
Diskuse: Krůta nadívaná klobáskami
ČÍST VŠE / REAGOVAT