Krůta nadívaná klobáskami

Kategorie: Krůtí maso
Autor: Jana
Doba přípravy: nad 90 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Krůta nadívaná klobáskami

Ingredience

Krůta asi 3 kg, sůl, pepř, 2 cibule, 20 g sádla, kuřecí nebo slepičí vývar, 20 dkg anglické slaniny, 10 plátků opečeného toastového chleba, 200 g vinné klobásy, 4 lžíce petrželky, 1 lžička sušené šalvěje, muškátový oříšek, kousek špeku na prošpikování.

Příloha

Brambory vařené, opečené.

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme nádivku. Cibuli a slaninu jemně posekáme a zesklovatíme je na rozehřátém sádle. Opečené a na kostičky nakrájené toasty promícháme v míse s cibulí, petrželkou, vymačkanou náplní z vinné klobásy a vývarem (dáme jej tolik, aby hmota byla řídká, ale nikoliv tekoucí). Okořeníme muškátem, šalvějí, osolíme a opepříme.

Touto nádivkou naplníme vnitřek krůty.

Krůtu prošpikujeme, zašijeme, poklademe vločkami másla a zakryjeme alobalem.

Pečeme dvě hodiny, podléváme vypečenou šťávou. Pak alobal odstraníme a krůtu pečeme další hodinu.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Krůta nadívaná klobáskami

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci