Poctivý štrúdl

Kategorie: Pečené
Autor: káma
Doba přípravy: do 90 minut
Diskuse: 1 příspěvek 
Poctivý štrúdl

Ingredience

Potřebujeme 35 dkg hladké mouky, 20 dkg hery, 2 žloutky, strouhanku, 10 dkg moučkového cukru, 1/2 pečivového prášku, mléko, jablka, rozinky, vlašské ořechy, skořicový cukr, bílek na potření.

Postup přípravy

Vytvoříme těsto a necháme je asi hodinu odpočinout v chladničce.

Na obvyklý plech máme těsto na dva štrúdly, které pečeme vedle sebe.

Rozválíme vždy placku asi 40x30 cm a polovinu posypeme strouhankou, poklademe nastrouhaná jablka, skořicový cukr, rozinky, ořechy. Nepokrytou polovinu přeložíme na jablka, kraje přitiskneme, zabalíme a opatrně přeneseme na plech s pečícím papírem.

Na plechu potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme většími kousky ořechů, trochu je přitiskneme.

Pečeme ve středně vyhřáté troubě, než těsto zezlátne.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Poctivý štrúdl

poctivý štrúdl

4.11.2010   |   11:38   |   od: pepca33
chybí tam provedení, jak se to má přesně zabalit.
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 4. 11. 2010 11:38
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci