Kojenecké mléko | Semišové lodičky | Dámské nazouváky |
130 Kč | 390 Kč | 190 Kč |
Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.
Pařížské kostky
Ingredience
440 ml polohrubé mouky, 220 ml cukru, 110 ml oleje, 220 ml vlažného mléka, 2–3 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 3 vejce; na krém: 2 šlehačky (min. 33%) a 2 čokolády ledových kaštanů; na posypání: 1 čokoláda Margot.Postup přípravy
Den předem si připravíme krém: svaříme šlehačku (musí se vařit!) s nalámanými ledovými kaštany. Pokud máte k dispozici pouze šlehačku o nižší tučnosti než 33%, nechte v horké svařené šlehačce s kaštany rozpustit plátek másla, asi tak 10–20 g (20 g při tučnosti šlehačky 25%).
Krém pak dáme chladit do ledničky.
Druhý den z uvedených ingrediencí elektrickým šlehačem vypracujeme těsto. Pečeme jej ve vymazaném a vysypaném plechu (36x26).
Po vychladnutí korpusu natřeme krém, který jsme vyšlehali do tuha. Hustě posypeme nastrouhanou margotkou.
Podělte se s námi
Diskuse: Pařížské kostky
ČÍST VŠE / REAGOVAT