Babiččiny koblížky

Kategorie: Pečené
Autor: Lenka
Doba přípravy: nad 90 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Babiččiny koblížky

Ingredience

Od babičky mám napsáno: 400 g polohrubé mouky, 200 g hladké, 8 žloutků, sůl, 3 lžíce moučkového cukru, 100 g másla, 3 dcl mléka, 3 lžíce rumu, kostka droždí, marmeláda, olej na smažení.

Postup přípravy

Lžíci cukru, lžíci mouky a rozdrobené droždí smícháme ve vlažném mléce. Necháme vzejít kvásek.

Mouku smícháme se zbylým cukrem, špetkou soli, kváskem a změklým máslem, v němž jsme ušlehali žloutky.

Těsto propracujeme, přikryjeme utěrkou a dáme přibližně na hodinu kynout.

Vyválíme asi 1 cm silnou placku. Vykrájíme kolečka, lžičkou naneseme marmeládu (raději kyselejší) a prázdným kolečkem překryjeme. Okraje pak stiskneme skleničkou nebo tvořítkem, přesahující těsto odkrojíme.

Rozehřejeme si olej (vyšší vrstvu nebo ve fritéze – koblihy musí plavat). Smažíme po obou stranách dozlatova.

Usmažené koblihy pocukrujeme.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Babiččiny koblížky

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci