Halloweenská hostina s hnízdem krvežíznivých netopýrů

17.10.2022 00:00   |   Tiskové zprávy
Oblíbený dětský svátek je tady. Vyslechněte nápady svých potomků a popusťte společně uzdu fantazii.

Halloweenska hostina HARIBO

Připravte se na Halloween ve velkém stylu, a kromě promyšlených kostýmů se zaměřte i na sladké občerstvení a jeho výzdobu, kterou malým koledníkům vyrazíte dech. Kdy jindy se vyřádit, když ne na Halloween.

Propadly vaše děti kouzlu Halloweenu a vy každoročně bojujete se svými sousedy o nejhezčí výzdobu a nejoriginálnější občerstvení?

Jestliže ano, je možné, že vám už pomalu dochází nápady.

Oživením vaší hrůzostrašné tabule by se tentokrát mohlo stát hejno netopýrů a jejich děsivé obydlí, které vystraší, ale zároveň bude na talířku výborně chutnat po banánech, čokoládě a bonbonech.

Recept na děsuplné hnízdo krvežíznivých netopýrů

Ingredience na banánovou bábovku:

  • cukr krupice 100–150 g
  • máslo 150 g
  • vejce 2 ks
  • velké zralé banány 3 ks
  • mléko 100 ml
  • hladká mouka 300 g
  • kypřicí prášek 1 sáček
  • špetka soli
  • čokoláda s 50 % kakaa
  • sáček HARIBO Color-Rado

Postup:

Než se pustíte do pečení, vytáhněte z lednice veškeré suroviny na cca 30 minut, aby trochu povolily. Troubu mezitím předehřejte na 160°C.

Pamatujte, že ingredience vychází na 1 ks bábovky, na děsuplné hnízdo ale budete potřebovat 2 ks.

Z vajec oddělte žloutky od bílků. Žloutky nechte stranou v misce a bílky vyšlehejte s trochou soli do tuhého sněhu.

Do mísy vložte 150 g másla, přidejte 100–150 g cukru a směs vyšlehejte do nadýchané pěny. Až budete mít hotovo, přidejte žloutky a opět šlehejte.

Postupně zašlehávejte i mléko a na závěr přidejte rozmačkané banány. Postupně přidávejte i 300 g hladké mouky.

Nakonec do směsi nasypte kypřicí prášek a zpracujte těsto do hladka.

Jakmile máte hotovo, přidejte opatrně a po částech tuhý sníh. Teď už ale nešlehejte, jen pomalu metličkou míchejte.

Nakonec přisypte větší kusy nakrájené čokolády a opět jemně promíchejte. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

Těsto nalijte do formy a dejte péct na cca 40 minut.

Až budou bábovky hotové, nechte je vychladnout a v mezičase si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu.

Dno vychladlých bábovek srovnejte do rovna tak, aby se na sebe daly položit.

Pak už stačí vrchní část polít rozpuštěnou čokoládou.

Pro vyladění posledních děsivých detailů využijte želatinové netopýry ze sáčku HARIBO Color-Rado, které napícháte na špejle a umístíte na bábovku tak, aby vypadaly, že se slétávají u hnízda.

r



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci