Věk prozrazuje krk a dekolt, jak o ně pečovat

3.6.2021 00:00   |   Komerční články
Pravidelná péče o pleť v obličeji je pro mnohé naprostou samozřejmostí. Chodíme na kosmetiku obličeje, používáme drahé pleťové krémy nebo podstupujeme omlazující zákroky. Často ale mnoho žen podceňuje péči o krk a dekolt.

Dermacol

Přitom právě ale tyto partie o našem věku umí prozradit více, než bychom chtěli. Poradíme vám několik tipů, jak správně pečovat o okolí krku a dekoltu.

Pokožka na krku je velmi jemná. A stejně jako i kůže na obličeji je náchylná na vznik pórů, pupínků, vrásek a projevuje se na ní nedostatek kolagenu v podobě povadlé kůže. Je proto důležité jí věnovat velkou pozornost, a to samé platí o dekoltu.

A pokud nevíte, jaké správné produkty na krk a dekolt používat, tak si vždy pamatujte, že zde máme stejný typ pleti, takže, co „snese“ obličej, je vhodné i na krk a dekolt.

Slupovací liftingová maska Collagen plus od Dermacol s kolagenem, mořskými řasami a jojobovým olejem navrací pleti pevnost, pružnost a jemnost. Už během působení zlepšuje mikrocirkulaci v pleti, odstraňuje odumřelé kožní bunky, a tím i šedý, unavený tón pleti.

O hydrataci a zjemnění povrchu pleti se následně postarají panthenol a kyselina hyaluronová. Po dvaceti minutách tak působí pokožka svěže a rozjasněně, kontury jsou plnější a pevnější.

Maska s růžovou metalickou texturou se aplikuje na pleť v tenké vrstvě, kterou po zaschnutí jednoduše odstraníte sloupnutím od okrajů ke středu tváře. Praktické dvojbalení je určeno na dvě použití.

Dokonalé odlíčení

Každodenní odlíčení by nemělo končit u brady. Rozhodně nezapomínejte na krk a dekolt. I když třeba nepoužíváte make-up, tak za celý den se na pleti nahromadí nečistoty či přebytečný maz, které odlíčením odstraníme.

Nepoužívejte mýdlo, to vysušuje. Dobrá je micelární voda. Jedná se o přípravek, který vzniká kombinací pleťové vody a drobných olejových částeček tzv. micel. Ty působí jako magnet.

Při kontaktu s kůží navážou na svůj povrh nečistoty, které následně uzavřou ve svém centru a tím umožňují šetrné čištění pleti bez podráždění. Pokud máte odličovací kartáček, tak ho používejte i na krk a dekolt.

Nezapomínejte na SPF

„To, že na obličej máme používat SPF krémy je známé, ale při jejich aplikaci rozhodně nezapomínejme ani na krk a v létě pak i na dekolt. Zabráníte tak vzniku reakcí na slunce v podobě pigmentových skvrn i vzniku vrásek. A samozřejmě se jedná i důležitou ochranu proti zákeřným kožním onemocněním,“ říká MUDr. Lucia Mansfeldová z Perfect Clinic Dermatology.

r



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci