Letní tipy na grilování

17.5.2021 00:00   |   Tiskové zprávy
Konečně nastává čas grilování. Čas dobrého jídla a příjemných okamžiků s nejbližšími. Není proto důležitější úkol než pohostit rodinu či přátele a připravit jim gurmánský zážitek, na který budou rádi vzpomínat.

marináda

Na grilování využijte například Kuřecí prsní řízky či Kuřecí řízky stehenní bez kosti od Drůbežářského závodu Klatovy a úspěch máte zaručený. Na trhu najdete i oblíbená marinovaná kuřecí masa ve formě balení Family grill a Party grill.

Family grill si vždy vychutnáte ve variantě s jednou ze čtyř marinád, bylinkovou Rozemary, jemně pikantní Gurmán nebo bez přidaného oleje Brazílii a Argentinu. Party grill balení naopak nabízí vždy dvě z oblíbených marinád dohromady, Rozemary a Gurmán či Argentina a Brazílie.

Pokud si však chcete připravit marinádu podle svého a potěšit nejbližší svým umem, tak vyzkoušejte jednu ze tří, kterou doporučuje i Drůbežářský závod Klatovy a dokonale vyniknou s kuřecím masem.

Hořčičná marináda

Ingredience: čtyři lžíce slunečnicového či olivového oleje, dvě lžíce kečupu, jedna lžíce kremžské hořčice, sojová omáčka, pět stroužků česneku, čerstvá bazalka, červená paprika, kari, sůl

Nejprve si všechny ingredience vyskládejte na pracovní plochu.

Nasekejte čerstvou bazalku nadrobno a utřete česnek.

Připravte si misku, do které postupně smíchejte olej, kečup, hořčici a přidejte bylinky a koření, utřený česnek a dle chuti přidejte sojovou omáčku.

S připravenou zálivkou potřete kuřecí maso a nechte pár hodin, nejlépe přes noc v marinádě.

Nezapomeňte naložené maso vyndat alespoň o hodinu dřív, než se jej rozhodnete grilovat, předejdete tak teplotnímu šoku masa.

Jogurtová marináda

Ingredience: 250 g bílého jogurtu, šťáva a kůra z jednoho citronu, čtyři lžíce slunečnicového či olivového oleje, 2 – 4 stroužky česneku, čerstvá bazalka a oregano, sůl

Na pracovní plochu si připravte všechny ingredience.

Nakrájejte si nadrobno čerstvou bazalku, prolistujte česnek a nastrouhejte kůru z citronu.

Připravte si misku, do které si naložíte připravené maso. Jako první do misky vložte bílý jogurt. Poté přidejte šťávu i nastrouhanou kůru z jedno citronu. Přilijte olej a přidejte prolisovaný česnek a bylinky.

Naložte do marinády kuřecí plátky a nechte 2 hodiny minimálně v lednici, v lepším případě nechte přes noc marinovat.

Nezapomeňte naložené maso vyndat alespoň o hodinu dřív, než se jej rozhodnete grilovat, předejdete tak teplotnímu šoku masa.

Medová marináda

Ingredience: tři lžíce slunečnicového či olivového oleje, dvě lžíce medu, čtyři lžíce sójové omáčky , 3 – 4 stroužky česneku, čerstvá bazalka a oregano, dvě lžičky citronové šťávy, sůl, pepř

Na pracovní plochu si připravte všechny ingredience.

Nakrájejte si nadrobno bazalku a prolisujte česnek.

Připravte si misku a smíchejte v ní sójovou omáčku, olej a med. Přidejte do směsi prolisovaný česnek, pepř, sůl a bylinky. A dochuťte citronovou šťávou.

Naložte do marinády kuřecí plátky a nechte 2 hodiny minimálně v lednici, v lepším případě nechte přes noc marinovat.

Nezapomeňte naložené maso vyndat alespoň o hodinu dřív, než se jej rozhodnete grilovat, předejdete tak teplotnímu šoku masa.

TIP:
Pokud chcete potěšit převážně pánskou část návštěvy, můžete do této marinády přidat i 60 ml whisky.

r



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci