Restartujte svoji pleť před letní sezónou

4.5.2021 00:00   |   Komerční články
Jaro je v plném proudu, přivítejte ho s krásně svěží pokožkou. Po zimních měsících se totiž mnoho z nás potýká s unaveně vypadající pleti bez jasu, která přidává na věku i smutném výrazu.

Avene

Zkuste se proto na léto připravit i pokožku a dopřát jí relaxační restart, vhodnou stravou, vitamíny i kosmetickými procedurami.

Hydratujte pokožku

Pro celkové zdraví je důležitý dostatečný pitný režim (alespoň 2,5 litrů vody za den). V chladnějších měsících ho totiž mnoho lidí zapomíná poctivě dodržovat. Pozor ale: káva ani sladké limonády se do pitného režimu nepočítají.

Naopak si po ránu dejte do vody trochu citronové šťávy a půl lžičky medu. Hydratace pokožky se zajištuje primárně tím, že se zabraňuje odpařování vody z kůže užíváním hydratačních krémů, které vytvoří ochranou vrstvu proti odpaření/vysušení vnějším prostředím.

Hydratujte pokožku

Z kosmetiky vybírejte hydratační přípravky. Vhodné jsou například přípravky značky Avène.

Avène Hydratační sérum poskytne intenzivní hydrataci velmi dehydratované citlivé pleti, která se projevuje pocitem diskomfortu, pnutím pleti, jemnými vráskami způsobenými dehydratací, pletí drsnou na dotek a bez jasu. Díky vysokému obsahu termální vody navíc zklidňuje podráždění citlivé pleti.

Sérum je vhodné použít ráno a/nebo večer před použitím krému nebo emulze. Když je před námi slunečný den, hydratační péče by měla ideálně obsahovat UV faktor.

Můžete vybrat přípravek se sluneční UV ochranou Avène Hydratační emulze s SPF 30, který má velmi lehkou texturu vhodnou pro normální a smíšenou pleť a kromě intenzivní 24h hydratace chrání pleť nejen před slunečními paprsky, ale také před volnými radikály a znečištěným ovzduším.

Pokud hledáte péči, která vaší pleti poskytne hydrataci, UV ochranu a zároveň rozjasnění a efekt make upu, sáhněte po Avene Hydrance BB hydratační emulzi SPF 30.

Před letní sezónou je také skvělé oživení pleti za pomocí vysoce výkonné LED fototerapií. Jedná se o metodu, kdy využíváme různé vlnové délky infračerveného a viditelného světla o velmi vysoké intenzitě, které příznivě ovlivňují metabolismus kůže a napomáhá k přípravě pleti na slunečné letní dny.

Fototerapie je vhodná na celkovou regeneraci pokožky a zlepšení kvality pleti. Před letní sezónou pomáhá i k jemnému opálení.

„Cítíte-li, že máte pleť opravdu vysušenou, což je ve středním věku po zimním období jev běžný u většiny lidí, je dobrým řešením jednou za rok zajít na speciální hydratační proceduru tzv. Skinbooster, která pokožku hydratuje zevnitř a tím ji na povrchu současně omlazuje," říká MUDr. Jan Kučera z Perfect Clinic Dermatology.  

„Skinbooster je účinná a hluboká hydratace pleti kyselinou hyaluronovu pomocí jemných vpichů. Jde o velmi efektní, ambulantní zákrok anti-aging medicíny. Zabere čtvrt hodinky a ideální je jeho provedení právě před jarním či letním obdobím, kdy potřebujeme dodat našemu tělu pořádnou hydratační terapii,“ vysvětluje MUDr. Jan Kučera.

re 



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci