Babské rady pro úklid koupelny: tyto pomocníky najdete ve spíži i vy

5.5.2021 00:00   |   Komerční články
Chcete si vědět, jak ekologicky vyčistit ucpaný odpad? Bojujete s vodním kamenem a bojíte se agresivních čisticích prostředků? Štvou vás věčně zamlžená okna? Vyzkoušejte skvělé rady našich babiček, které skutečně fungují napříč generacemi. Osvědčení pomocníci na úklid koupelny na vás čekají ve spíži.

koupelna uklid

Naše prababičky neznaly čisticí prostředky, které máme dnes k dispozici my. Proto si mnohdy vypomáhaly tím, co doma našly. Připravili jsme pro vás přehled pomocníků na úklid, které máte doma stoprocentně i vy.

Ucpaný odpad vyčistí jedlá soda s octem

Ocet je velmi účinná dezinfekce, která si hravě poradí s mastnotou a usazeninami, zabraňuje množení plísní a bakterií a vytvoří dokonale hygienické prostředí.

Pokud se vám ucpal odpad nebo nepříjemně zapáchá, vyzkoušejte jedlou sodu v kombinaci s octem. Vsypte do odpadu obsah dvou sáčků jedlé sody a zalijte je půllitrem octa. Směs navíc můžete prolít horkou vodou. Výsledek na sebe nenechá dlouho čekat.

Ocet si poradí s každým povrchem

Ocet si vlastně poradí se špínou na jakémkoliv povrchu. Teplou vodou smíchanou s octem můžete vyleštit i okna, skla, dveře sprchových koutů a další skleněné plochy. Vyčistíte s ním i kachličky, lino, nerez, prostě vše. Je to zkrátka pomocník do nepohody.

Citrónová šťáva zatočí s vodním kamenem

Vodní kámen působí škody všude tam, kde se usadí. Vypadá ošklivě a ničí vybavení. Na citrónovou šťávu je však krátký. Nalijte šťávu z citrónu na postižená místa a nechte dvacet minut působit. Poté opláchněte vodou. Vodovodní baterie se budou blýskat jako nové.

Stejným způsobem se zbavíte vodního kamene i na spodní ploše žehličky.

Chromové povrchy vyleštěte hladkou moukou

Zbavili jste se vodního kamene a chcete vodovodní kohoutky dokonale vyleštit? Pomůže vám obyčejná hladká mouka.

Chrom se bude krásně lesknout, když jej vyleštíte navlhčeným hadříkem, který jste předtím poprášili hladkou moukou. Neuvěřitelné, že? Ale opravdu to funguje.

Na mlžení skel pomáhá tuhé mýdlo

Vadí vám mlžení skel na oknech, na brýlích nebo třeba u sprchových koutů? Pomůže vám obyčejné tuhé mýdlo, které obsahuje glycerin. Potřete jím skla jemně slabou vrstvou do kříže a nechte pár minut působit.

Poté plochy skel rozleštěte suchým hadříkem, dokud nebudou průzračně čistá. To rozhodně zkuste!

Koupelnu provoní pomerančová kůra

Jakmile se bude koupelna blýskat, nezapomeňte ji i provonět, abyste se v ní cítili příjemně. Vyplatí se věnovat pozornost každému detailu, protože v koupelně strávíme průměrně 1,5 roku života.

Ručníky například krásně provoníte, když mezi ně vložíte pomerančovou kůru, kterou předtím krátce povaříte. Anebo pokapejte žárovky svým oblíbeným parfémem. Při každém rozsvícení se po místnosti rozlije podmanivá vůně.

re



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci