Dámské hodinky: Elegance, nebo raději volnočasový doplněk?

29.3.2021 00:00   |   Komerční články
Už dávno neplatí, že by hodinky byly pouze mužský doplněk. Nabízí se tolik různých modelů, že je můžete nosit do společnosti, ale i při běžném dni nebo při sportu. Jak se však v takové nabídce zorientovat a podle čeho vybrat ty správné?

hodinky

Známé luxusní značky

Pokud chcete koupit kvalitní a krásné hodinky, vyplatí se spoléhat na známé značky. Ty totiž mají bohaté zkušenosti a jejich produkty tak poskytují jen to nejlepší. Jejich pořizovací cena však odpovídá kvalitě.

Pokud hledáte hlavně luxus a líbivý vzhled, který je u ženských hodinek sloužících jako doplněk velmi důležitý, nabízí se známé módní značky. Oblíbené jsou proto například hodinky Michael Kors nebo třeba Tommy Hilfiger nebo Festina.

Jaký vybrat materiál hodinek

Materiál, ze kterého jsou hodinky vyrobeny, výrazně ovlivňuje nejen kvalitu, ale také jejich vzhled. Častým chytákem je uvedený jako materiál obecný kov, to však znamená různé slitiny, které jsou nekvalitní a mohou způsobovat špatnou reakci pokožky. Proto se zaměřte raději na ocelové hodinky, ty jsou velmi oblíbené.

U některých výrobců se můžete setkat také s pryží nebo pryskyřicí, zejména u značek G-Shock a Casio. Pozor si však dejte na levné plasty. Jestliže nechcete kovový řemínek, dalším skvělým materiálem je také kůže. Ta však musí být pravá a kvalitní, aby řemínek nezačal brzy praskat a lámat se.

Styl hodinek

Vybrat si první dámské hodinky není vůbec jednoduché. Existuje totiž několik různých parametrů, které výrazně ovlivní vzhled hodinek. Mezi jeden z těch hlavních patří tvar pouzdra hodinek. Oblíbenou klasikou jsou kulaté tvary. Nabízí se však i jiná zajímavá řešení jako jsou hranaté hodinky, ať už čtvercové, či obdélníkové.

S takovými se můžeme setkat hlavně u pánských modelů, najdete však i ženské hodinky s tímto tvarem. Kromě toho však existuje také poněkud extravagantnější řešení. Setkat se totiž můžete i s netradičními tvary, které dokážou zaujmout a skvěle ozvláštní váš vzhled.

Další důležitou věcí však je, kam chcete hodinky nosit. 

  • Pokud je budete nosit hlavně do společnosti, hodí se vybírat z luxusnějších modelů – hodinky osázené kameny, perlami a podobně. Za takovýto design si však připlatíte.
  • Pokud tedy chcete hodinky nosit pouze pro běžný den, bez problému seženete i střídmější modely, které přesto působí elegantně.

Poslední kategorií jsou ještě sportovní hodinky. Ty se svým designem úplně liší. Využijete je hlavně při sportu, ale nosit se dají i normálně, pokud si nepotrpíte na elegantní styl. Jejich výhodou navíc je, že je můžete spárovat se svým mobilním telefonem.

Díky tomu tak budete mít na ruce chytré zařízení, které poskytne mnoho dalších funkcí, než je jen ukazování času. To už však záleží jen na vás, co od hodinek očekáváte, a kam je budete nosit.

Design hodinek

Otázka designu už záleží jen a pouze na vašem vkusu. To, jak budou hodinky na vaší ruce vypadat, výrazně ovlivní také velikost ciferníku. Ten by neměl být příliš velký, jelikož na drobném ženském zápěstí nevypadá dobře. Obzvláště pokud chcete hodinky nosit denně, hodí se spíše drobné náramkové hodinky. Do společnosti pak ale můžete vzít i honosnější model. Záleží však na vašich preferencích, pro obě příležitosti totiž můžete najít hodinky s různou velikostí.

Barva je dalším velmi důležitým parametrem. Vybírat můžete z klasické zlaté, stříbrné, či platinové. Takové hodinky se hodí pro každou příležitost a můžete je zkombinovat s čímkoliv. Oblíbené jsou také černé a bílé hodinky, u těch už je však třeba sladit je s oblečením a vaším stylem.

Možností jsou samozřejmě také jiné syté barvy, ty však nebývají doporučovány. Živé barvy jako je červená, modrá a podobně vás mohou rychle omrzet, navíc je složité je zkombinovat s dalšími doplňky jako jsou šperky, brýle, či třeba ledvinky.

Při výběru nových hodinek budete potřebovat hodně trpělivosti. Vybrat si totiž pouze jedny z takového množství modelů není vůbec jednoduché. Nejprve je však nejdůležitější rozmyslet si, kam vůbec chcete hodinky nosit – podle toho pak snadno vyberete vhodný styl.

re
Zdroj obrázku: evaleenage a Dmitri Gromov / Shutterstock.com



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci