Udělejte si radost: tři nejoblíbenější druhy křesel

10.2.2021 01:00   |   Komerční články
Křeslo je unikátní kus nábytku, který má kouzelnou moc stát se kusem nábytku, který bude jen váš a který vám dodá onu relaxaci a pohodu, jakou za celý hektický den potřebujete.

kresla

Je to místo, kde se budete moci zachumlat s čajem a knížkou, kávou a sušenkami, nebo si jen tak sednout, pozorovat dění z okna a všechno kolem nechat plynout.

Máme pro vás tipy na tři nejoblíbenějších druhy křesel do interiéru, které si zamilujete na první pohled. I na druhý a na třetí. Trendy čalounění, netradiční i tradiční tvary a nestárnoucí klasiky. Odkud začít?

Hledáte-li ty pravá křesla, stovky a tisíce jich najdete na Biano.cz. Můžete je přehledně filtrovat podle typu, materiálu, barvy i ceny. Chcete-li vyhledat konkrétní model, využijte vyhledávání podle obrázku.

Uložte nebo vyfoťte obrázek, klikněte na Bianu na ikonku foťáku a nahrajte fotku. Rázem můžete procházet stejné nebo podobné produkty od stovky různých českých e-shopů.

Ušáky

Ušák je mezi křesly skutečnou ikonou. Vyrábí se už nějaký ten pátek a v posledních letech jeho popularita začala narůstat. Neomylně jej poznáte podle zaobleného tvarování a bočních opěrek ve výšce hlavy.

Díky svému tvaru nabízí maximální pohodlí. Dříve se mu dokonce přezdívalo čtenářské křeslo. Poněkud robustnější rozměry vyžadují pro ušák více prostoru, zajistí vám ale pohodlné sezení, které za to stojí.

Klasický tvar ušáku s dřevěnýma nohama v jemné, béžové barvě. Bukové nohy podtrhnou jeho skandinávský vzhled. Vydržíte v něm zároveň sedět dlouho hodiny. I Jo Nesbø by vám dal za pravdu.

Houpací křesla

Zhoupněte se do pohody! Historie houpacích křesel ušla dlouhou cestu, dnes tak najdete naprosto dokonalé a vyladěné kousky, které budou maximálně pohodlné i praktické.

Houpací křesla navíc designéry často svádí k vyšší kreativitě, najdete tak mezi nimi skutečně netradiční kousky, které doma nemá každý.

Stylové houpací křeslo z konstrukce z březového dřeva je v přírodní barvě, má polstrovaný sedák a je čalouněné do tmavé šedé. Podnožku můžete zvedat, jak se vám bude hodit.

Závěsná křesla

Pokud vám klasická houpací křesla přijdou i tak nezajímavá, závěsná křesla vás uchvátí na první posezení. S nimi se totiž nudit určitě nebudete. Můžete je uchytit na strop pomocí chemické kotvy, tudíž je důležité, abyste zvolili správné pevné a stabilní místo. Nebo, a to je ještě praktičtější, je můžete uchytit do stojanu, nejčastěji dřevěného nebo kovového.

Má rovněž vysokou nosnost a jeho umístění vás nebude žádným stropem limitovat. To, kde křeslo nakonec postavíte, tak bude čistě na vás. A pokud by vás zajímalo, jak správně vybrat materiál potahu křesla, mrkněte se třeba na průvodce nákupem křesel tady.

Nechcete lenošit sami, ale ve dvojici? Pak se vám bude hodit dvojité ratanové křeslo, včetně pohodlného podsedáku a lana na zavěšení. Ideální na terasu i jako doplněk do pokoje.

Klubová křesla

Klubovky, jak se klubovým křeslům říká, jsou veskrze stylovou záležitostí. Jednak je najdete v tradičních klubech, jednak v nejrůznějších halách, business centrech a hotelech. Stále oblíbenější jsou ale i na doma.

Tradičně se vyznačují neotřelým designem a luxusním vzhledem. Ačkoliv mají nižší opěrák, pohodlnost vám zajistí široké područky, které často s opěrákem splývají.

Že barev není nikdy dost? Moderní solitérní čalouněné křeslo v patchwork motivu je toho důkazem. V interiéru se zkrátka neztratí.

re



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci