Tuňák s rajčátky a fazolkami

Kategorie: Rychlovky do 30 min.
Autor: Helena
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Tuňák s rajčátky a fazolkami

Ingredience

Pro rychlou v ečerři si můžete jednoduše vykouzlit tuňáka s rajčátky a fazolkami. Pro čtyři porce potřebujete čtyři 60g balení tuňáka Rio Mare Leggero nebo Natura, čerstvé zelené fazolky, cherry rajčátka, tři lžíce oleje, ocet Balsamico, lístky bazalky, sůl a pepř.

Příloha

chléb

Postup přípravy

Dejte si vařit vodu se lžičkou soli. Než přivedete k varu, očistěte fazolky – odkrojte jim špičky a případně stáhněte tuhá postranní vlákna. Nakonec je opláchněte na cedníku. Jakmile začne vařit voda, přidejte fazolky a nechte je pět minut vařit. Měly by být měkké přesně na skus, tedy trochu křupnout.

Uvařené fazolky slijte a hned je dejte do většího množství ledově studené vody. Po zchladnutí je nechte v cedníku okapat.

Rajčátka opláchněte, pokrájejte na půlky a naaranžujte na talíře. Přidejte uvařené, vychlazené a scezené fazolky, které ještě před tím překrájejte na velikost sousta. Zlehka osolte. Zalijte olejem a přidejte trochu balsamika.

K naaranžovanému salátku rozprostřete tuňáka a dozdobte lístky bazalky.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Tuňák s rajčátky a fazolkami

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci