Tuňák s rajčátky a fazolkami
18.7.2022 00:00 | Neaktivní články uložené z webuPříloha
chléb
Postup přípravy
Dejte si vařit vodu se lžičkou soli. Než přivedete k varu, očistěte fazolky – odkrojte jim špičky a případně stáhněte tuhá postranní vlákna. Nakonec je opláchněte na cedníku. Jakmile začne vařit voda, přidejte fazolky a nechte je pět minut vařit. Měly by být měkké přesně na skus, tedy trochu křupnout.
Uvařené fazolky slijte a hned je dejte do většího množství ledově studené vody. Po zchladnutí je nechte v cedníku okapat.
Rajčátka opláchněte, pokrájejte na půlky a naaranžujte na talíře. Přidejte uvařené, vychlazené a scezené fazolky, které ještě před tím překrájejte na velikost sousta. Zlehka osolte. Zalijte olejem a přidejte trochu balsamika.
K naaranžovanému salátku rozprostřete tuňáka a dozdobte lístky bazalky.