Jak připravit svěží a jiskřivý Aperol Spritz

13.7.2020 00:00   |   Komerční články
Aperol Spritz je naprosto nepřekonatelná ikona lehkých moderních drinků, která je u nás už skoro stejně populární jako v domovské Itálii.

Aperol

Každý správný barman ho musí umět připravit tak, aby byl svěží, jiskřivý a voňavý, ale my víme, jak to udělat, abyste si ho stejně báječně namíchali i doma. Nepotřebujete žádné speciální barmanské pomůcky, hlavní je kvalita základních surovin a pečlivě dodržený postup.

Aperol Spritz servírujte v pěkné sklenici na víno, a přitom vůbec nevadí, když bude mít silnější sklo, alespoň tak lépe udrží drink studený. Připravte si řádně vychlazené prosecco, Aperol a perlivou vodu.

Sklenici naplňte až po okraj velkými kostkami ledu. Na led nalijte 6cl prosecca a následně 6 cl Aperolu. Jako poslední přidejte 3 cl perlivé vody.

K promíchání pak stačí jen jedno otočení dlouhou lžičkou – to proto, aby se drink krásně spojil a zároveň si uchoval perlivost. Aperol Spritz má mít sjednocenou chuť, žádné vrstvy.

Na závěr vložte do drinku plátek čerstvého pomeranče a vychutnejte si harmonii chutí a vůní.

Jak to nepokazit

Ačkoli je postup přípravy Aperolu velmi jednoduchý, stačí pár maličkostí a namísto lahůdky budete servírovat zklamání. Čemu se tedy obloukem vyhnout?

  1. Ledu není nikdy dost. Sklenici naplňte opravdu až po okraj a používejte velké kostky, nikdy ne ledovou tříšť. Když bude ledu málo, bude se rychle rozpouštět a zbytečně drink ředit.
  2. Na Aperol Spritz se tradičně používá prosecco, které v drinku báječně ladí s Aperolem. Nenahrazujte ho jinými šumivými víny a už vůbec ne tichým vínem. Má to jedinou výjimku: pro dokonale vyladěnou chuť barmani doporučují speciální šumivku Cinzano Pro-Spritz, která byla vytvořena právě pro přípravu perfektního Aperol Spritz.
  3. Všechno svěží a čerstvé. A tím nemyslíme jen pomeranč, ale i prosecco a sodu. Perlivost je v drinku naprosto zásadní, nezbavujte se jí ani přehnaným mícháním drinku. Brčka nechte v šuplíku, připravili byste se o báječnou bylinkově pomerančovou vůni.

r



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci