Novinka na českém trhu! Ochutnejte francouzský luxus

17.11.2019 00:00   |   Tiskové zprávy
Světoznámá značka prémiových sýrů ILE DE FRANCE od svého prvního vyplutí v roce 1936 se poprvé objevila u českých břehů. Připlula s nákladem lahodných plátkových sýrů. Poznejte tak ve svých oblíbených pokrmech kousek Francie.

sýry

Sýry ILE DE FRANCE jsou vyráběny s láskou a úctou k tradici k mlékařskému řemeslu. Mléko pochází z francouzských farem. Na český trh přicházejí s pěti druhy plátkových sýrů, v nichž se najde každý milovník sýrů.

Značka ILE DE FRANCE má za sebou více než 80 úspěšných let. V roce 1936 vyrazil na cestu jeden z prvních zaoceánských parníků ILE DE FRANCE a začal dovážet francouzské sýry Brie a Camembert do USA. Sýry ILE DE FRANCE ve světě rychle získaly pověst vysoce kvalitních francouzských sýrů.

Všechno to začalo bratrskou spoluprací. Alfred Schratter na newyorský trh distribuoval ty nejlepší evropské potraviny. Jeho bratr Julius Schratter se v Evropě staral o jejich výběr.

Plátkové sýry ILE DE FRANCE vám doporučujeme jak pro studenou (Baldaran, Normantal, Crémerin), tak pro teplou kuchyni (Charmidor, Montaver). Dopřejte si luxus!

Zajímavost na konec...

...víte, jaká země má největší spotřebu sýru? Není to ani Francie či Nizozemí jak by každý očekával...
Největší spotřebu sýrů v Evropě mají Řekové- 31kg. Následují je země jako: Finsko, Francie, Německo, Nizozemí a Itálie. V České republice je průměrně konzumováno 17,7kg na osobu. 

Produkce sýrů (v mil. tun):
• USA: 5 515
• Německo: 2 309
• Francie: 1 782
• Itálie: 1 005
• Nizozemí: 888

Zdroj: Ing. Jiří Kopáček, CSc. Českomoravský svaz mlékárenský z.s rok 2016



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci