Salát z grilované zeleniny

Kategorie: Saláty
Autor: Lenka
Doba přípravy: do 30 minut
Salát z grilované zeleniny

Ingredience

Salát z grilované zeleniny je vynikající přílohou ke grilovanému maso. Nejlepší jsou na grilování rajčata, papriky, lilek, cuketa. Připravíme si také olivový olej, balzamikový ocet nebo šťávu z citrónů, balkánský sýr, rozmarýn nebo bazalku.

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky.

Grilovací rošt potíráme olejem, aby se zelenina nepřichycovala.

Zeleninu grilujeme na mírném ohni, nejlépe po okrajích grilu, a to buď samostatně, nebo ve formě špízu. Většinou postačí čtyři až osm minut, u paprik a lilku i kolem deseti minut.

Grilovanou zeleninu vložíme do mísy, přidáme rozmarýn nebo bazalku a zalijeme olivovým olejem. Vše dochutíme balzamikovým octem nebo šťávou z citrónů.

Pro výraznější chuť doporučuji zeleninový salát posypat balkánským sýrem.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci