Salcbursko, to je alpský region pro zdraví

24.7.2017 00:00   |   Wellness
Síla přírody a špičková medicína jdou v Salcbursku ruku v ruce. Čistý alpský vzduch, termální lázně, horké prameny, moderní kliniky, prvotřídní hotely a specializovaná lázeňská centra.

Salcbursko

To je kombinace, která se tu osvědčuje již několik let. Do projektu s názvem „Salcbursko, alpský region pro zdraví“ se v letošním roce zapojili další noví partneři.

Jedinečné přírodní zdroje jedné z devíti spolkových zemí Rakouska s hlavním městem Salzburgem  přispívají ke zlepšení zdravotního stavu návštěvníků. Zejména těch s onemocněním srdce a krevního oběhu, s alergiemi, astmatem a s chronickými bolestmi.

Špičková medicína po ruce

Země disponuje nabídkou špičkové medicíny a poskytuje hostům i rehabilitace po operacích. Speciální terapie pro pohybové ústrojí, zdravotní coaching a nabízí i mnoho příležitostí ke sportu jako doplnění péče o tělo i duši.

V současné době je do projektu s názvem „Salcbursko, region pro zdraví“ zapojeno 13 partnerů, od wellness hotelů až po moderní zdravotní centra. Patří k nim zemská klinika s nabídkou alpské medicíny, Alpenhaus Gasteinertal a prázdninový region Salcburský Lungau. 

Dovolená v Salcbursku znamená v první řadě odstup od problémů a starostí, nezdravých návyků a stresu. Díky změně prostředí, čisté alpské přírodě, různým masážím, koupelím a saunám je změna jednodušší než doma.

Pro lepší pocit

Je známé, že pohyb v horách přináší mnoho pozitivních efektů. Horský vzduch obsahuje méně kyslíku a srdce i krevní oběh tak stimuluje více než v nížinách.

 

Také dýchání je v Salcbursku jednodušší. V čistém alpském vzduchu se drží méně škodlivých látek a alergenů. Kromě toho pohyb podporuje látkovou výměnu a díky tomu spalování tuků.

Stabilizuje opěrnou soustavu těla, posiluje svaly a v neposlední řadě působí pozitivně na psychiku.

V Salcbursku je na výběr mnoho sportovních aktivit. Člověk se tak snadno dostane do formy a cítí se rychle jako znovuzrozený. Partneři programu nabízejí hostům fitness kurzy, fyzioterapie nebo různé prevence.

U vodopádu v Bad Gasteinu nebo na hoře Schmittenhöhe v Zell am See se cvičí jóga, na rehabilitacích v alpských termálech Bad Hofgastein získávají znovu jistotu pohybu například lidé po úrazech.

Aktivní odpočinek

Aktivní odpočinek si lidé užijí i v prázdninovém regionu Saalfelden Leogang. Osm turistických tras pro vitalitu je přizpůsobeno zdravotnímu stavu a úrovni fyzické zdatnosti.

K dispozici jsou aktivující, balanční nebo regenerační trasy, kurzy ayurvédy, power sleeping, lesní lázně, posilování, kineziologický koučink nebo analýzy látkové výměny.

Také návštěva 380 metrů vysokých Krimmelských vodopádů v Národním parku Vysoké Taury může pomoci. Jejich jemné mžení má prokazatelně pozitivní působení na léčbu plicních onemocnění nebo alergického astmatu.

Kromě toho si hosté okolo Krimmelských vodopádů mohou užít nabídku certifikovaných hotelů přizpůsobených alergikům.

Léčivá síla hor

V Gasteinertalu se k léčbě využívá protizánětlivý a bolesti tišící radon, který obsahují přírodní horké prameny. Těch je celkem 17 a prýští z nich voda o teplotě až 46 stupňů.

Prameny obohacené radonem zásobují termální lázně v prázdninovém regionu Gastein. Posilující vodní pára působí blahodárně na návštěvníky terapeutického centra v gasteinských léčivých štolách.

Jejich příznivé klima využívá každý rok až 12 000 lidí, především pacientů s revmatickým onemocněním.

V moderních zdravotních centrech v Salcbursku se o hosty starají zkušení lékaři. Díky dialyzačnímu středisku v Léčebném centru Bad Hofgastein si mohou dopřát dovolenou i lidé s omezenou nebo zcela chybějící funkčností ledvin a přitom kompletně využívat lékařskou péči.

Od letoška mohou hosté v Salcbursku vyřešit také svoje problémy s očima, chronické zánětlivé problémy, vyhřezlé meziobratlové ploténky, zranění zad nebo poškozené kyčelní klouby.

Více informací  ZDE  



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci