Vánoční čokoládové maraska kostky

Kategorie: Moučníky a dezerty
Autor: neuveden
Doba přípravy: neuvedeno
Vánoční čokoládové maraska kostky

Ingredience

Čokoládové kostky nedají moc práce a přitom o Vánocích patří k našim nejoblíbenějším. Připravíme si čtvrtlitrovou skleničku maraska višní (můžeme použít i odkapané kompotované višně), 150 g pražených mandlí, 85 g hladké mouky, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 100 g cukru krupice, 50 g másla, 500 g hořké čokolády, dvě vejce, 3 lžičky griotky, 250 ml smetany, špetku soli.

Postup přípravy

Nahrubo nasekáme mandle a smícháme s moukou, cukrem, kypřícím práškem a špetkou soli.

Na velmi mírném plameni rozpustíme máslo a opatrně vkládáme třetinu hořké čokolády. Za stálého míchání připravíme hladkou čokoládovou hmotu, kterou odstavíme z plotny, přidáme do ní vejce – jedno po druhém – a ušleháme metlou.

Na závěr do čokoládové hmoty vsypeme připravenou směs mouky s mandlemi, kypřícím práškem a špetkou soli. Metlou vypracujeme v těsto a rozprostřeme je do vyššího pečícího plechu.

Pečeme asi 20 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 180 °C. Vyndáme z trouby, jemně rovnoměrně pokapeme griotkou a necháme vychladnout.

Smetanu přivedeme téměř k varu a přidáme do ní zbytek čokolády. Neustále musíme míchat, dokud ze smetany a čokolády nevznikne hladká poleva. Pak do ní nasypeme višně.

Lžící polevu jemně rovnoměrně rozetřeme po upečeném základu a necháme úplně vychladnout.

Ztuhlý desert nakrájíme horkým nožem na čtverečky a naaranžujeme na plochou misku.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci