Preclíky

Kategorie: Předkrmy a chuťovky
Autor: Baruna
Doba přípravy: do 60 minut
Diskuse: 1 příspěvek 
Preclíky

Ingredience

Připravíme si 300 g hladké mouky, 100 g másla, 1 žloutek, 20 g droždí, trochu mléka, špetku cukru a na polevu 2 lžičky vody, 1 bílek, 2 lžičky soli, 2 lžičky hladké mouky.

Postup přípravy

V mléce rozmícháme droždí se špetkou cukru a necháme vykynout. Pak z mouky, másla a kvásku zaděláme těsto.

Z těsta tvoříme tenké válečky, které stáčíme do tvaru preclíků a klademe na plech.

Necháme je ještě vykynout, potom je potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péci do trouby.

Před dopečením preclíky potřeme slanou polevou a dopečeme.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Preclíky

Těsto

27.3.2014   |   11:22   |   od: Mateo
Podle tohoto receptu preclíky nikdy nebudou. Těsto se nemůže spojit. Akorát to vyhodíte.
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 27. 3. 2014 11:22
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci