Paella s plody moře a kuřecím masem

Kategorie: Kuřecí maso
Autor: Linda
Doba přípravy: do 60 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Paella s plody moře a kuřecím masem

Ingredience

Připravíme si čtyři tygří krevety, 250 g slávek, 400 g kuřecího masa, dvě červené papriky, čtyři větší rajčata, olivový olej, 100 ml bílého vína, jednu cibuli, tři čtvrtě litru hovězího vývaru, 300 g rýže, bobkový list, dva tři stroužky česneku, citrón, lžičku mleté papriky, 200 g fazolí, bílý pepř, sůl a špetku šafránu.

Postup přípravy

Na grilu nebo pánvičce opečeme papriky, aby se daly dobře oloupat a nakrájíme je na nudličky.

Na oleji orestujeme na kousky nakrájené kuřecí maso, osolíme, okořeníme a odstavíme.

Na trošce oleje opečeme slávky (asi 7-8 minut). Ty, které se při opékání neotevřou, vyhodíme.

Poté si dorůžova opečeme krevety a spolu se slávkami odstavíme na teplé místo sporáku.

Na jemno nasekanou cibuli a česnek osmahneme na zbylém oleji, přimícháme mletou papriku, přidáme oloupaná rajčata, vařené nebo sterilované fazole, šafrán, bobkový list, osolíme, okořeníme a podlijeme trochou vývaru. Asi pět minut podusíme.

Spaříme rýži vroucí vodou a přidáme do pánve, dolijeme zbytek vývaru s vínem, přikryjeme a dusíme, dokud rýže „nevypije“ veškerou vodu.

Vidličkou jemně nakypříme rýži, přimícháme paprikové nudličky, dochutíme a navrch pokládáme kousky masa slávky a krevety a přikryjeme alobalem.

Pánev vložíme do předehřáté trouby a necháme asi 10 minut zapékat.

Před servírováním nakrájíme citrón na dílky nebo kolečka a pánev jimi dozdobíme.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Paella s plody moře a kuřecím masem

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci