Kuřecí roláda s brusinkovou nádivkou

Kategorie: Kuřecí maso
Autor: Bára
Doba přípravy: do 90 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Kuřecí roláda s brusinkovou nádivkou

Ingredience

Na kuřecí roládu s brusinkovou nádivkou potřebujeme kuře ( buď celé a vykostíme, nebo již vykostěné), 120 g brusinek, menší červenou řepu, červenou cibuli, 150 g bílého toastového chleba, 100 g tvrdého sýra, sůl, olivový olej, 75 g másla, hrst tymiánu, mletý černý pepř, sůl.

Příloha

opečené brambory

Postup přípravy

Na brusinkovou nádivku si nejdříve osmažíme cibulku. Z toastového chleba odřízneme kůrku, vnitřek nakrájíme na kostičky a přendáme do misky. Osolíme a opepříme.

Přidáme brusinky, na kostičky nakrájenou řepu, na kostky pokrájený sýr, najemno nasekaný tymián, cibulku, důkladně promícháme a necháme pár minut odstát.

Připravené kuře na roládu omyjeme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a polovinu masa potřeme nádivkou.

Poté srolujeme tak, že začneme rolovat od části s nádivkou. Alobal lehce potřeme olivovým olejem a položíme na něj kuřecí roládu.

Navrch poklademe větvičky čerstvého tymiánu, pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Nakonec roládu důkladně zabalíme do alobalu a pevně svažeme provázkem.

Dáme na plech a pečeme při teplotě 170 °C podle velikosti rolády přibližně 50 minut.

Po upečení roládu opatrně vybalíme z alobalu a necháme chvíli odpočinout, aby se lépe krájela.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Kuřecí roláda s brusinkovou nádivkou

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci