Segedínský guláš

Kategorie: Guláše
Autor: Eliška
Doba přípravy: do 90 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Segedínský guláš

Ingredience

Na klasický segedínský guláš potřebujeme vepřové maso (podle uvážení a peněženky, já používám i bůček) dvě cibule, sklenici kyselého zelí, kmín celý nebo drcený, bobkový list, sůl, hovězí bujon, sladkou červenou papriku, olej a na zahuštění trochu hladké mouky.

Příloha

Houskový knedlík.

Postup přípravy

Nakrájíme cibuli a na oleji ji orestujeme do sklovata a přidáme na kostky nakrájené vepřové a necháme maso zatáhnout.

Přisypeme dvě lžičky sladké papriky, pepř, promícháme a zalijeme vodou jen tolik, aby se maso dusilo.

Přidáme kostku hovězího bujónu, dva tři bobkové listy, přiklopíme pokličkou a dusíme maso do poloměkka.

Poté přidáme kyselé zelí, lžičku kmínu a vaříme, aby jak maso, tak zelí byly měkké.

Zahustíme moukou a zvolna provaříme ještě patnáct dvacet minut.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Segedínský guláš

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci