Jidášky

Kategorie: Pečené
Autor: Milena
Doba přípravy: nad 90 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Jidášky

Ingredience

Na Velikonoce se obyčejně pečou jidášky. My je děláme z půl kila hladké mouky, tří lžic medu, stejně tak oleje a moučkového cukru, jednoho vejce, trošky soli, hrnečku mléka, 20 g droždí, strouhaných mandlí a rozinek.

Postup přípravy

Do mísy dáme mouku, droždí, cukr a trochu mléka a uděláme kvásek. Pak přidáme olej, med, vejce a malinko osolíme.

Těsto zpracujeme v tužší konzistenci, přidáme zbylé mléko a necháme vykynout.

Po vykynutí do těsta zapracujeme rozinky, těsto nakrájíme na malé kousky, vyválíme válečky, které tvarujeme podle vlastní fantazie – šneci, bochánky, osmičky apod. Potřeme oslazeným mlékem a ještě ozdobíme rozinkami.

Dáme péct do trouby maximálně čtvrt hodinky při 180 °C. Po upečení jemně potřeme medem a můžeme posypat strouhanými mandlemi.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Jidášky

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci