Krůtí burger

Kategorie: Rychlovky do 30 min.
Autor: Linda
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Krůtí burger

Ingredience

Za půlhodinku máte hotové perfektní burgery pro celou rodinu. Potřebujete k tomu osm plátků anglické slaniny, kilo krůtí prsou, dva stroužky česneku (jemně nasekané), jednu nadrobno nakrájenou cibuli, lžičku sušeného tymiánu (nebo dvě čerstvého), 2 lžíce nasekaných listů koriandru nebo petrželky, půlku červené nebo žluté papriky – jemně nasekané, jednu nasekanou pálivou papričku, dvě lžičky mletého kmínu, pár kapek Tabasca, grilovací koření, olej, 250 g plátkového sýra, osm kaiserek, sůl, pepř.

Příloha

Jako přílohu obvykle podávám zeleninový salát, kvůli chuti i rychlosti jsme si oblíbili klasickou Moravanku.

Postup přípravy

Veškerou zeleninu a česnek nasekáme najemno, maso pomeleme., rozkrojíme si kaiserky.

Plátky slaniny ve velké teflonové pánvi orestujeme do křupava. Otřeme přebytečný tuk z pánve a vrátit pánev na teplou plotýnku.

Smícháme maso, česnek, cibuli, tymián, koriandru nebo petržel, papriky, kmín, gril. koření a osolíme a opepříme. Směs poctivě prohněteme.

Masovou směs rozdělíme na 8 částí a vytvoříme z ní karbanátky, které pokapeme olejem a na pánvi na středním ohni pak karbanátky opečeme 5-6 minut na každé straně. Na poslední minutku dáme přes každý karbanátek jeden nebo dva (podle chuti) plátky sýra.

Burgery poklademe na spodní část kaiserek, na maso položíme listy salátu, na něj slaninku, a zakápneme Tabaskem.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Krůtí burger

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci