Legenda se vrací: Kleopatra znovu na Broadwayi!

25.10.2014 00:30   |   Společnost
VIDEO – Do Divadla Broadway se vrátil český, divácky veleúspěšný muzikál Kleopatra. V hlavní roli alternují ostřílené Kleopatry Kamila Nývltová a Radka Fišarová, roli Caesara svěřil režisér Filip Renč nováčkovi Danielu Hůlkovi.

Kleopatra

V dalších rolích se představí Josef Vojtek (Marcus Antonius), Linda Finková (Fulvia a Isis), Lešek Semelka (Apollodoros), Josef Vágner (Ptolemaios), Tomáš Trapl (Octavianus) a jiní.

Připomeňme, že muzikál Michala Davida, k němuž napsali námět a scénář Zdeněk Borovec, jeho dcera Lucie Stropnická a Lou Fanánek Hagen, měl premiéru před dvanácti lety.


Zleva Josef Vojtek, Kamila Nývltová, Daniel Hůlka a Lešek Semelka.

Děj diváky zavede do doby kolem roku 50 před naším letopočtem, kdy se egyptská královna Kleopatra spolu s mocnými muži antického Říma, kterými jsou Caesar a Marcus Antonius, snaží pomocí bojů, pletich i lásky uskutečnit své velké plány.

Video
Kamila Nývltová jako Kleopatra při Kleopatra Tour na jevišti v Ústí nad Labem.

Někdejší finalistka X Factoru se jako Kleopatra v muzikálu objevuje od roku 2008, kdy vystřídala Ilonu Csákovou. Důvod byl značně prozaický – mladistvou královnu by měla představovat zpěvačka přibližně stejného věku...

Kamilu si v pěvecké soutěži vyhlédl autor muzikálu Michal David: „Moc se mi tam líbila. A protože je naše divadlo zvyklé dávat šanci mladým talentům, je Kamila tady."


Daniel Hůlka jako Caesar.

Po delší době se do muzikálu vrací Daniel Hůlka:

„Je to velká dřina a zodpovědnost, ale moc mě to baví. Spolupráce s Filipem Renčem je perfektní, známe se z muzikálu Baron Prášil a Filipova urputnost a zapálení je velmi nakažlivé. Kamila Nývltová a Radka Fišarová jsou moje velké kamarádky a hodně mi pomáhají."


Kleopatřin sluha Apollodoros v podání Leška Semelky

Výraznou změnu zaznamenala choreografie muzikálu pod vedením neúprosné a vysoce profesionální choreografky Leony Qaši Kvasnicové, o které je známo, že dokáže roztancovat i netanečníky.

„Já jsem vysloveně netanečník,“ přiznává Daniel Hůlka. „Jediný, kdo mě v životě donutil tančit, byl choreograf a tanečník Richard Hes, který mě zapojil do představení svého souboru UNO.“

„A v muzikálu Baron Prášil mne tancovat donutila Kristinka Kloubková... dokonce snad ještě víc než předtím Ríša. Ale ten důvod byl, že jsem jí chtěl udělat radost, protože jsem ji miloval," svěřil se Daniel Hůlka se smíchem.

db
Foto: Divadlo Broadway



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci