Kuřecí řízečky v kuskusu

Kategorie: Kuřecí maso
Autor: Blanča
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Kuřecí řízečky v kuskusu

Ingredience

Lehký, vyvážený, rychle hotový a velmi chutný oběd či večeři nabízí kuřecí řízečky v kuskusu. Potřebujeme k tomu 400 g kuřecích řízků, které rozřízneme na menší medailonky, 160 g spařeného kuskusu, 1 lžíci mleté sladké papriky, 2 lžíce římského kmínu, 1 lžíci strouhané citronové kůry, 1 lžíci nahrubo nasekaných koriandrových lístků, sůl a mlety´ pepř, hladkou mouku na obalování, 2 rozšlehaná vejce, olej na smažení, listový salát.

Postup přípravy

Kuskus dáme do mísy a zalijeme dvojnásobným množstvím vroucí vody. Jemně promícháme vidličkou a necháme 10 minut odpočinout pod pokličkou

Do kuskusu v míse přimícháme papriku, kmín, citrónovou kůru, koriandr, sůl a pepř.

Kuřecí medailonky obalíme nejdříve v mouce, potom ve vajíčku, pak v kuskusové směsi.

V pánvi rozehřejte dva cm oleje. Na středním plameni smažíme řízečky 2 až 3 minuty z každé strany dozlatova.

Vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.

Řízečky pokládáme na listový salát apod.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Kuřecí řízečky v kuskusu

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci