Nebojte se experimentovat s Philadelphií, není to jen obyčejný sýr

23.1.2014 00:00   |   Vaření
Pojďte se přesvědčit, že sýr nemusí být vhodný pouze na namazání ke svačině. V uspěchané době je to asi jedna z nejznámějších variant, ale někdy stačí jen přidat pár minut a za pomocí krémového sýra Philadelphia vykouzlíte i výborný oběd, po kterém se vám dostane náležitého uznání.

recepty

Historie krémového sýra sahá až do roku 1872. Americký lékař William Lawrence představil první krémový sýr na světě a až o 8 let později získal tento jedinečný sýr jméno po městu, které bylo symbolem čistoty, Philadelphia. Od těch let si Philadelphia našla cestu až do 94 zemí celého světa a stále se vyznačuje prvotřídní kvalitou a nezaměnitelnou chutí.

Oblíbená je i na českém trhu, kde se od používání v profesionální gastronomii přenesla i do běžných domácností. Tento 100% přírodní sýr Vám však může nabídnout mnohem víc než se domníváte. Nesmíte se bát experimentovat.

Sýr Philadlephia ve světě proslul přípravou chutného cheesecaku, ale neustále se snaží inspirovat všechny milovníky dobrého jídla novými recepty, nápady a ozvláštnit jídelníček nejrůznějšími specialitami ve studené i teplé kuchyni.

Při přípravě pokrmů či přímé konzumaci se můžete seznámit se sýrem v několika chuťových variacích. Klasickou Philadelphií Original nebo odlehčenou Philadelphií Light, která nabízí mnohostranné využití stejně jako Original a nezklame svojí krémovou konzistencí ani chutí.

Dále je na českém trhu sýr Philadelphia dostupný ve variantě s bylinkami a v nadcházejícím roce bude na pultech vybraných obchodů k sehnání Philadelphia s lososem a koprem nebo s pažitkou.

Nevšedním členem této sýrové rodinky je Philadelphia Milka, která v sobě ukrývá jemnou chuť kvalitní mléčné čokolády Milka a nadýchaný sýr typu cream cheese.

Přinášíme vám několik receptů na přípravu různých pokrmů, které můžete vyzkoušet a seznámit se tak s tímto všestranným pomocníkem a uvařit osvěžující předkrm, polévku, vydatný oběd či lahodný dezert.

Lehký a jednoduchý předkrm - Plněná rajčata na tmavém chlebu

Připravíme si 12 cherry rajčat, 12 čajových lžiček bylinkové Philadelphie, 12 koleček tmavého chleba, 1 svazek bazalky

Z rajčat odřízneme horní třetinu, lžičkou vydlabeme a každé naplníme lžičkou bylinkové Philadelphie.

Rajčata přiklopíme, položíme na chleby s lístkem bazalky a připevníme párátkem.

Krémová polévka, která zasytí - Bramborová polévka s bylinkami

Potřebujeme 1 lžíci soli, 500 g moučných brambor pokrájených na kostičky, 175 g bylinkové Philadelphie, 1 bagetu, 1 rajče pokrájené na kostičky.

Kostky brambor vaříme v litru osolené vody a v téže vodě je po uvaření  rozmixujeme. Vmícháme Philadelphii a necháme rozpustit. Podle chuti opepříme a přisolíme.

Bagetu pokrájíme na šikmé plátky, nasucho orestujeme na teflonové pánvi a podáváme s polévkou zdobenou kostkami rajčat.

Orientální oběd plný zeleniny - Plněné papriky Asia

Připravíme si 6 lusků červené papriky, 250 g rýže Basmati, 1 balení čínské zeleniny, 175 g Philadelphie Original, kousek zázvoru a 250 ml zeleninového vývaru.

Troubu (horkovzdušnou) vyhřejeme na 180 stupňů.

Papriky podélně rozkrojíme a zbavíme jadérek, rýži a zeleninu uvaříme podle návodu na obalu.

Zeleninu a rýži smícháme a plníme jí papriky, na ně v zapékací míse naklademe vločky z Philadelphie.

Zázvor najemno nastrouháme a se zeleninovým vývarem zahřejeme a nalijeme na papriky. Zapékáme asi 20 minut.

Oběd pro milovníky masa - Krůtí závitek po francouzsku

Potřebujeme 4 malé krůtí řízky (každý po cca 150 g), 4 plátky šunky Serrano, 100 g s Philadelphia Original, jednu cuketu, jednu žlutou papriku, jednu polévkovou lžíci oleje, jednu plechovku rajčat (cca 400 g), 300 g těstovin Tagliatelle, párátka.

Krůtí řízky osolíme, opepříme a obložíme šunkou. Potřeme Philadelphií, zavineme a propíchneme párátky pro zpevnění.

Cuketu a papriku očistíme a nakrájíme na kostky. Závitky osmahneme v horkém oleji na teflonové pánvi. Přidáme cuketu, papriku a lehce rozmačkaná rajčata a na mírném ohni necháme přibližně 20 minut lehce povařit.

Mezitím si připravíme Tagliatelle dle návodu na obalu. Krůtí závitky a zeleninu naservírujeme v tomatové šťávě s těstovinami a podáváme.

Sladká tečka - Káva espresso a tiramisu Philadelphia

Potřebujeme pět polévkových lžic mandlového likéru, 400 g Philadelphia Original, 200 g jogurtu, dva sáčky vanilkového cukru, jedna polévková lžíce cukru, 75 g cukrářských piškotů (cca 9 kusů), 1 - 2 čajové lžičky kakaového prášku na posypání, espresso.

Připravíme tři espressa (cca 120 ml). Necháme vychladnout a smícháme s mandlovým likérem.

Pomocí ručního elektrického mixéru smícháme krémový sýr Philadelphia s jogurtem, vanilkovým cukrem a s přibližně sedmi polévkovými lžícemi směsi espressa a mandlovým likérem.

Piškoty nasekáme nahrubo nebo rozdrobíme. Polovinu vzniklých drobků rozdělíme  do 6ti sklenic a pokapeme je polovinou zbylé směsi z espressa a mandlového likéru. Rozdělíme na to polovinu krému a postup zopakujeme v druhé vrstvě.

Tiramisu chladíme minimálně 2 hodiny. Před servírováním posypeme kakaovým práškem.

Připravte další espresso a poté si ho vychutnejte ve společnosti báječného dezertu.

Inspirujte se i dalšími recepty na webových stránkách philly.cz. Přejeme dobrou chuť!



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci