Šéfkuchař Ridi vaří rád s bujóny Knorr

15.1.2014 00:00   |   Vaření - ČLÁNKY O VAŘENÍ A JÍDLE
VIDEO – Oblíbený „televizní” italský šéfkuchař Emanuele Ridi se nijak nerozpakuje vylepšit jakýkoliv pokrm bujónem.

recepty Ridi a Knorr

A vřele doporučuje kvarteto Bohatých Bujónů Knorr: Kuřecí, Hovězí, Zeleninový a na Guláš. Bujóny se připravují z pečlivě vybraných přísad, neobsahují žádný přidaný glutamát, konzervanty ani umělá barviva. 

Bujóny mají želatinovou konzistenci a tak se velmi snadno rozpouští, proto je můžete přidat do pokrmu bez obav kdykoli během vaření. Jsou ideální pro přípravu hlavních jídel, guláše, do rizot, tmavých omáček, k pečenému masu a samozřejmě i do polévek.

Video
Emanuele Ridi připravuje jednu z variant Farmářského rizota

„Nejen v italské kuchyni patří vývar k nezbytným ingrediencím. Nešiďte recepty nahrazováním vývaru vodou, ale pokud nemáte čas na jeho přípravu, zvolte Knorr Bohatý bujón. Je to kvalitní alternativa.” říká Emanuele Ridi, šéfkuchař a zároveň majitel vyhlášené restaurace, kterého jistě znáte z oblíbeného televizního pořadu S Italem v kuchyni.

Vyzkoušejte kouzlo Bohatých bujónů Knorr například na těchto receptech, které pro vás připravil italský šéfkuchař Emanuele Ridi.

Rizoto s houbami (Risotto con funghi)

Na čtyři porce potřebujete 150g másla, 100 ml oleje, 1 menší cibuli, 320 g rýže carnaroli, 2 dl suchého bílého vína, 4 lžíce strouhaného parmazánu, mořskou sůl dle chuti, zeleninový vývar (připravený ze 2 kalíšků Knorr Bohatý Bujón Zeleninový), 60 g sušených hub, nejlépe hříbků, hrst nasekané petrželové natě.

Houby namočíme na 30 minut do vody. V hrnci rozpustíme máslo s trochou olivového oleje a na mírném ohni zpěníme nakrájenou cibuli.

Přisypeme rýži a dobře promícháme, podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme okapané houby a víno a uvaříme.

Rizoto zjemníme kouskem másla, posypeme parmazánem, osolíme, vše dobře promícháme a nakonec ozdobíme nasekanou petrželovou natí.

Rizoto po farmářsku (Risotto del fattore)

Na čtyři porce si připravíme 320 g rýže carnaroli, 6 ks zeleného chřestu, 150 g cukrového hrášku, 150 g fazolových lusků, 2 dl bílého vína, zeleninový vývar (připravený ze 2 kalíšků Knorr Bohatý Bujón Zeleninový), strouhaný parmazán, šalotku, petrželku, mátu, olivový olej extra virgin, sůl dle chuti.

V hrnci na oleji osmažíme na jemno nakrájenou šalotku, přisypeme rýži a zalijeme bílým vínem. Postupně přiléváme vývar.

Chřest, fazolky i lusky nakrájíme na stejně velké kusy a přidáme k rýži. Pomalu vaříme asi 20 minut.

Na závěr přidáme nasekanou petrželku a mátu. Podle chuti dosolíme, zasypeme parmazánem a můžeme podávat.

Linguine s krevetami a cuketou (Linguine al gamberi e zucchine)

Pro čtyři porce potřebujeme 400 g linguine (klasické těstoviny plochého tvaru), 16 krevet, 4 stroužky česneku, 2 menší cukety, 1 dl bílého vína, feferonka, petrželka, olivový olej extra virgin, kuřecí vývar (připravený z 1 kalíšku Knorr Bohatý Bujón Kuřecí).

Krevety očistíme: Otrháme hlavičky, vyloupneme krevetu z krunýře, po hřbetu rozřízneme nožem a vyndáme střívko.

Těstoviny uvaříme klasicky v osolené vodě.

Na studenou pánev dáme olej a nožem naplocho rozmačkaný česnek opečeme do zlatova. Do pánve vymačkáme šťávu z hlaviček, hlavy necháme chvíli orestovat a odstraníme. Podlijeme trochou vývaru.

Do pánve vhodíme pokrájená tělíčka krevet, cuketu nakrájenou na nudličky a nasekanou feferonku. Vyndáme česnek, zalijeme vínem a pár minut povaříme.

Přidáme celé krevety, které použijeme na ozdobu, a promícháme se špagetami.

Servírujeme s petrželkou a celou krevetou.

•••

Bohaté Bujóny Knorr jistě oceníte u celé řady pokrmů, jejichž chuť nenápadně a rychle zvýrazní. Šmrnc tak dodáte nejen polévce, ale také hlavním chodům. Zkuste například Zeleninový či Kuřecí bujón přidat do rizota – a přesvědčte se tak, jaký zázrak se skrývá v jedné vaničce.

Vegetariáni jistě uvítají zpestření zeleninových jídel, ať už dušených nebo pečených, Bohatým Bujónem Zeleninovým, který elegantně podtrhne chuť zeleniny. Pro ctitele masových pečení či gulášů portfolio Knorr zahrnuje Bohatý Bujón Hovězí a na Guláš; vybere si opravdu každý.

zot, ŽenyproŽeny.cz

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi


Diskuse: Šéfkuchař Ridi vaří rád s bujóny Knorr

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci