Zelené fazolky s kuřecím masem

Kategorie: Zeleninová jídla s masem
Autor: Kája
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Zelené fazolky s kuřecím masem

Ingredience

Na jednoduchý a rychlý oběd či večeři potřebujeme půl kila fazolek (mimo sezónu klidně mražené či sterilované), půl kila kuřecího masa, 1 cibuli, máslo, sůl, pepř.

Příloha

Vařené brambory

Postup přípravy

Kuřecí maso (lepší je ze stehen) nakrájíme na kousky a cibuli na jemno. Na másle zpěníme cibulku a přidáme kuřecí maso, které podusíme do poloměkka.

Přidáme fazolky (máme-li dlouhé, nakrájíme na 3 – 5 cm kousky), zalijeme vodou, přidáme jedno kostku slepičího bujónu a dusíme do měkka.

Servírujeme s vařeným bramborem, nebo i bez.

Kdo má rád fazolky na smetaně, může hotovou směs masa a fazolek zahustit jíškou či moukou, povařit a pak zalít jednou sladkou smetanou (200 ml) a jemně okyselit citrónem.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Zelené fazolky s kuřecím masem

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci