Vánoční pamlsky pro čtyřnohého mazlíka? Ano, ale…

13.11.2012 10:00   |   Zvířata
KOMERČNÍ SDĚLENÍ – Pro většinu chovatelů je při výběru krmiv důležitý pozitivní vliv na zdraví zvířete. Dobré úmysly dopřát kočce nebo psovi to nejlepší ale bývají porušovány svátečním mlsáním, kterým chovatelé svým domácím mazlíčkům bezděky mohou škodit.

Brit

Kde je zlatá střední cesta mezi tím, aby mohli naši čtyřnozí parťáci slavit Vánoce s námi a jejich zdravím?

O nevhodných pochoutkách pro domácí mazlíčky hovoří uznávaný odborník na výživu domácích zvířat, Ing. Martin Kváš: „Nejrozšířenějším zlozvykem majitelů psů a koček je krmení různými delikatesami, které nejsou určeny pro zvířata, nejčastěji zbytky lidského jídla.  Zvířecímu organismu nedělají dobře ani v malém množství, protože není na příjem podobných potravin připraven, obzvláště při výživě jednodruhovým typem krmiva.“

V případě, že tedy krmíte svého miláčka suchými granulemi a čas od času mu jeho menu ochutíte masem z konzervy, mohou kusy syrového masa, kosti od kuřete, jogurt a jiné lidské jídlo zvířeti skutečně uškodit.

Některé potraviny jsou pro domácí zvířata vyloženě nežádoucí. Nejzásadnější STOP má kakao respektive čokoláda, která zvířeti může způsobit i smrtelnou otravu. Toxické účinky v organismu zvířete však způsobují i cibule a česnek, ořechy, hroznové víno, káva aj. Mezi méně závažné následky nevhodného přikrmování navíc patří problémy se zubním kazem, zažíváním, střevní mikroflórou a nadměrnou hmotností.

„Než chodit se zvířetem po veterinářích a platit drahá vyšetření a léky, je lepší myslet na prevenci a zvolit speciální pochoutky pro kočky a psy. Některé dokonce obsahují důležité vitamíny, minerály a další zdraví prospěšné složky,“ doplňuje Ing. Kváš.

Například pochoutky Let´s Bite! jsou součástí superprémiové produktové řady Brit Care vyrobené z kuřecího, kachního, jehněčího či rybího masa. Nejenže zaručeně chutnají pro své původní masové aroma, ale zároveň jsou vhodným doplňkovým zdrojem vitamínů i minerálů pečujících o zdraví psa i kočky. Jsou totiž přirozeným zdrojem nenasycených mastných kyselin Omega 3 a Omega 6, potřebných pro zdravou kůži a lesklou srst.

Zároveň obsahují vápník nezbytný pro a silné zuby. Péči o chrup doplňují i speciální psí dentální pamlsky, novinka v péči o zuby a dásně zvířete. Ty napomáhají účinné ochraně proti zubnímu plaku, bakteriím a působí preventivně na vznik zubního kamene.

Speciální řadou jsou i funkční pamlsky, které podporují zvířecí zdraví a sekundárně chutnají. Brit Softies jsou poloměkké pochoutky obsahující prvky pro lesklou srst a zdravou pokožku, zdravý vývoj kostí a kloubů nebo jako pomoc omezování hmotnosti čtyřnohého mazlíčka.

Nikdy nebylo jednodušší dopřát svému psovi i kočce pamlsek se zdraví prospěšnými látkami vzhledem k jeho potřebám. Měkké dobrůtky navíc mají příznivý vliv na zvířecí chrup, každá dobrůtka totiž bude důvodem pro poctivou ústní „revizi“ zbytečků, aneb Co je v tlamě, to se počítá.

V neposlední řadě zabodujte s adventním kalendářem extra po domácí mazlíčky. Speciální pochoutky pro zvířecí bříška najdete v klasickém, 24 okénkovém adventním kalendáři Brit Merry Christmas ve variantě pro kočky a psy.

Na rozdíl od jiných svátečních laskomin neobsahuje kalendář žádné nežádoucí složky, například theobromin (toxická látka obsažená v kakau). Pro kočky a psy stravitelné látky doplňuje speciální esence, díky které si mazlíci skutečně zamlsají. Těšte se na Vánoce společně!

Více informací na webu krmivo-brit.cz.


Diskuse: Vánoční pamlsky pro čtyřnohého mazlíka? Ano, ale…

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci