Letní dámská jízda: Buďte dokonalou hostitelkou

11.7.2012 00:30   |   Vaření - ČLÁNKY O VAŘENÍ A JÍDLE
Pozvat domů kamarádky a celou noc mluvit o rodinách, láskách i práci. Co může být lepšího.

fondue, kulina.cz

Jak ale takovou akci zorganizovat, aby vaší návštěvě nic nechybělo, a vy jste zároveň nemusela neustále pendlovat mezi kuchyní a hosty? Máme pro vás drobnou inspiraci.

Vařte na stole

Skvělý způsob, jak se vyhnout zdlouhavému vaření, je podávat jídlo, které se připravuje přímo před zraky hostů. Zvolte elegantní a ženskou verzi typický chlapských grilovaček. Vytáhněte fondue sadu a pozvěte kamarádky na tuto švýcarskou pochoutku.

Pokud si vaše společnost potrpí na dietní lahůdky, zkuste odlehčenou verzi fondue, která se připravuje ve Valais. Obsahuje oproti tradičnímu receptu také dušená rajčata. Pálenka a škrob nahradí pouze bílé víno. Místo tradičního chleba namáčejte ve směsi uvařené malé brambory a podávejte se salátem.

Sýrový fondue set má navíc jednu příjemnou, psychologickou funkci. Vonící kotlík evokuje dávné sezení okolo ohně, proto se při něm tak hezky povídá.

A co k pití?

Samozřejmě, k fondue se nejvíce hodí bílé víno. Pokud ovšem chcete „nápojový lístek“ něčím ozvláštnit, máme pro vás jeden letní tip.

Zkuste kamarádkám připravit nápoj se vzletným názvem Polibek v oblacích. Do vysoké sklenice nasypte led a čerstvé maliny. Přelijte sektem (může být i růžový) a zbytek sklenky dolijte zázvorovou limonádou. Tohle letní osvěžení jistě vaše hosty nadchne a rozproudí tu správnou zábavu.

S dezertem si hlavu nelamte

Zákusek pojměte maximálně letně. Podávejte směs nakrájeného ovoce nebo lehkou ovocnou zmrzlinu. Pokud by vás honila mlsná, stačí jen ve fondue sadě rozpustit čokoládu a ovoce v ní namáčet. Tenhle sladký fondue dezert nadchne každého.

A hlavně odolejte během večírku odnášet použité nádobí, uklízet a upravovat stůl. Prostě se bavte. Vaše kamarádky vám jistě odpustí nedolitou skleničku, pokud je místo odbíhání pro nový drink pobavíte veselou historkou.

Více o fondue na stránkách kulina.cz/fondue.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi



Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci