Gulášek pro dva

Kategorie: Guláše
Autor: Honza
Doba přípravy: do 60 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Gulášek pro dva

Ingredience

Na gulášek si pro dva strávníky nachystáme půl kila hovězí kližky nebo krku, dvě větší cibule, tři až čtyři stroužky česneku, sůl, dvě lžíce sádla či oleje, mletou papriku, majoránku, pepř a hladkou mouku na zahuštění.

Příloha

Houskový knedlík, těstoviny, pečivo.

Postup přípravy

Omyté a očištěné maso nakrájíme na stejné, ale ne moc malé kousky – přibližně tak 4 cm x 4 cm.

V kastrolu na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme koření a rozmícháme.

Poté vložíme maso a orestujeme ho, aby se "zavřelo". Podlijeme vodou, osolíme a necháme dusit.

Maso necháme několikrát vydusit až na šťávu a znovu podléváme. Když už je poloměkké, přidáme více vody, nasekaný česnek, majoránku a dusíme do té doby, až maso zcela změkne.

Lžíci mouky rozmícháme v trošce vody, přidáme ke guláši a na velmi mírném ohni provaříme.

Při servírování můžeme každou porci ozdobit několika kolečky cibule.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Gulášek pro dva

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci