Hovězí na smetaně

Kategorie: Hovězí maso
Autor: Zdena
Doba přípravy: do 90 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Hovězí na smetaně

Ingredience

Pro 4 osoby potřebujeme 750 g hovězího masa, sůl, větší cibuli, 1 bobkový list, 50 g mrkve, 50 g celeru, smetanu na vaření (nebo zakysanou), lžičku škrobu pro zahuštění, 50 g tuku.

Příloha

Houskový knedlík, těstoviny nebo i rýže.

Postup přípravy

Maso očistíme, odblaníme a osolíme. Nadrobno si nakrájíme cibuli, na kolečka mrkev a na kostičky celer.

Na tuku zpěníme cibuli, přidáme mrkev, celer a bobkový list. Navrch položíme maso, přiklopíme pokličkou a dusíme.

Když se voda odpaří, podlijeme vývarem nebo vodou, maso jemně pokropíme octem a dusíme doměkka.

Poté maso vyjmeme a do zbylého sosu přidáme 1 smetanu na vaření (nebo zakysanou), do které jsme rozmíchali lžičku škrobu. Krátce povaříme.

Omáčku přecedíme a prolisujeme do ní uvařenou zeleninu.

Hovězí maso nařežeme na plátky. Omáčku doladíme podle chuti a můžeme servírovat.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Hovězí na smetaně

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci