Kategorie: | Vepřové maso |
---|---|
Autor: | Dora |
Doba přípravy: | do 60 minut |
Diskuse: | žádný příspěvek |
Podle libosti.
Než si začneme připravovat směs, předehřejeme troubu na 180° C.
Na mírném ohni rozehřejeme v pánvi olej a máslo. Přidáme jemně nasekanou cibuli a restujeme za stálého míchání 5 až 6 minut. Pak ještě přidáme dva stroužky drceného česneku a restujeme další minutu, dokud česnek nezačne vonět. Necháme trochu vychladnout.
Do orestované cibule s česnekem vmícháme mleté vepřové maso, čerstvou strouhanku, nasekané pistácie, jemně šlehané vejce a nahrubo nasekanou čerstvou šalvěj. Dochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem.
Připravenou směs dáme na plech a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme 40 minut, dokud nebude směs propečená. Poté vyjmeme z trouby a necháme 10 až 15 minut odpočinout.
Směs nakrájíme na plátky a můžeme podávat. Výborná je i za studena.
Tip od Patrika Feltla, šéfkuchaře Savoy Royal hotelu Špindlerův Mlýn
Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.