Kategorie: | Hovězí maso |
---|---|
Autor: | Kájí |
Doba přípravy: | nad 90 minut |
Diskuse: | žádný příspěvek |
Houskový knedlík – a může být i rýže, která je k tomu také velmi dobrá.
Maso vcelku očistíme, omyjeme, opepříme a zprudka orestujeme na oleji. Poté jej přemístíme do tlakového hrnce.
Ve výpeku osmažíme na kolečka (nebo půlkolečka) nakrájenou cibuli a dáme ji k masu. Osolíme, přidáme tymián, pepř a rozdrobenou kostku bujónu. Zalijeme vodou, aby bylo maso pod hladinou a hodinu vaříme.
Mezitím si na malé kostičky nakrájíme okurky a papriky.
Uvařené maso nakrájíme na plátky, vložíme je do pekáče a zalijeme vývarem. Přidáme lečo, okurky, papriky, bobkový list a protlak. Dáme na půlhodinku do trouby vyhřáté na 200 °C.
Pak omáčku zahustíme jíškou nebo moukou a necháme v troubě chvíli provařit.
Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.