Rychlý jahodový dort

Kategorie: Nepečené
Autor: Zdena
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Rychlý jahodový dort

Ingredience

Na rychlý jahodový dort potřebujeme buď velký balíček piškotů, nebo korpus (ale třeba i piškotovou buchtu), jedno kilo jahod, tři zakysané smetany, dvě šlehačky, dva vanilkové cukry, moučkový cukr a případně trochu rumu.

Postup přípravy

Na dno mísy vyskládáme první vrstvu piškotů. Máme-li korpus nebo piškotové dezerty, pak je nakrájíme na pláty, aby byly alespoň tři vrstvy.

Jednotlivé piškotové vrstvy můžeme vždy "navonět" rumem nebo i likérem.

Na každou vrstvu piškotu dáme nakrájené jahody a krém ze tří zakysaných smetan, jedné šlehačky a vanilkového cukru. Jestliže jsou jahody kyselejší, posypejte je trochou moučkového cukru.

Vrstvíme postupně do vyčerpání ingrediencí. Nakonec dort potřeme zbývajícím krémem a poklademe jahodami.

Dáme do chladničky nejlépe přes noc, minimálně pak na dvě až tři hodiny. Jednotlivé chutě by se měly pořádně promísit.

Dort můžeme dozdobit šlehačkou a rozehřátou čokoládou.

Rada na závěr: Ne vždy se podaří dobrotu z mísy vyjmout. U nás to ale zatím nikomu nevadilo :-)

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Rychlý jahodový dort

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci