Halušky se zápražkou a polévkou

Kategorie: Ostatní masitá jídla
Autor: Janka
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Halušky se zápražkou a polévkou

Ingredience

Potrebujeme zemiaky, údené mäso, cesnak, soľ, vajce, špeciálnu hladkú múku, cibuľu, masť a červenú papriku.

Postup přípravy

Zemiaky si pripravíme ako na halušky, vmiešame vajce, soľ, pomleté údené mäso (20 dkg–30 dkg) a nadrobno posekaný-pretlačený cesnak.

Potom pridáme múku na potrebne husté haluškové cesto.

Vo vriacej vode uvaríme halušky. Po uvarení je polejeme riedkou zápražkou, pripravenou z masti, hladké múky a kúska červenej papriky.

Z vody, v ktorej sa varili halušky, si kúsok odlejeme a dáme do nej zápražku aj s nadrobno pokrájanou a popraženou cibuľou.

Do polievky dávame halušky, ktoré sme pred tým nepoliali zápražkou.

Takže, halušky môžme jesť dvoma spôsobmi: samé so zápražkou a v polievke.

Nám veľmi chutia.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Halušky se zápražkou a polévkou

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci