Čápy s mákem

Kategorie: Sladká jídla
Autor: Lucka
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: 1 příspěvek 
Čápy s mákem

Ingredience

Posílám recept, mluví se o něm (tedy o těch nokách). Pro čtyři lidi potřebujeme čtyři porce rozšťouchaných vařených brambor jako na knedlíky, postačí i bramborová kaše ze včera – my s tím už počítáme dopředu:-) Dále hrubou mouku, olej, 3 vejce, mletý mák, moučkový cukr, švestková povidla, máslo a zakysanou smetanu.

Postup přípravy

Z rozšťouchaných brambor (nebo z bramborové kaše), vajec a mouky vytvoříme hustší těsto a z něho pak noky.

Jednotlivé noky usmažíme na pánvi do zlatova. Necháme okapat olej a obalíme je v mletém máku s moučkovým cukrem.

Noky vyrovnáme na talíře, posypeme je směsí cukru a máku, trochu pokapeme rozpuštěným máslem a dozdobíme povidly (1 lžička k jednomu noku). Navrch dáme zakysanou smetanu.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Čápy s mákem

Šuldy s mákem

10.8.2014   |   13:24   |   od: Ludmila
Podobně je připravovala moje maminka. Já je pak dělala dětem, jen ale s mákem, moučkovým cukrem a pokapané máslem. Říkali jsme tomu: Šuldy s mákem. Je to moc dobré jídlo a příště ho uvařím podle tohoto receptu.
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 10. 8. 2014 13:24
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci