Domácí steakovou omáčkou zabodujete!
1.4.2009 00:00 | Vaření - ČLÁNKY O VAŘENÍ A JÍDLESteakovou omáčku můžeme samozřejmě koupit, ale vlastnoručně vyrobená chutná dvojnásob. Zkuste třeba tuhle, určitě zabodujete:
Ingredience:
1/2 hrnečku vody
1/4 šálku rozinek
1/2 šálku balzamikového octa (kvalita octa je důležitá: můžete-li při nákupu vybírat, volte podle rovnice „Čím starší, tím lepší“)
1/4 šálku worcesterské omáčky
1/4 šálku kečupu (volte podle chuti, kromě barvy dodává výsledku tu správnou sladkost a kyselost)
1/4 šálku dijonské hořčice (ta je skutečně specifická, záměnou dostanete úplně jinou chuť omáčky)
špetku kajenského pepře
1/4 lžičky mletého černého pepře
1 stroužek česneku, překrojený napůl (nedrtit, potřebujeme jenom „připomínku“ této aromatické byliny).
Postup:
Smícháme všechny ingredience v hrnci, postavíme na plotnu a pod mírným plamenem jemně vaříme asi 15 minut. Jemně znamená, že dbáme na to, aby omáčka příliš nebublala. Máte-li rádi nějaké svoje oblíbené koření do steakové omáčky, můžete špetku přidat právě těsně před dovařením. Jako jste mírně vařili, nechte i pomalu vychládat.
boh
Podělte se s námi