Domácí steakovou omáčkou zabodujete!

1.4.2009 00:00   |   Vaření - ČLÁNKY O VAŘENÍ A JÍDLE
Milovníci masa si čas od času dopřejí pořádný steak. Lhostejno, zda doma či v restauraci, zda grilovaný nebo upečený na pánvi. V každém případě se před zakrojením do chutného sousta shánějí po nějaké dochucovací omáčce.

Domácí steakovou omáčkou zabodujete!

Steakovou omáčku můžeme samozřejmě koupit, ale vlastnoručně vyrobená chutná dvojnásob. Zkuste třeba tuhle, určitě zabodujete:

Ingredience:

1/2 hrnečku vody
1/4 šálku rozinek
1/2 šálku balzamikového octa (kvalita octa je důležitá: můžete-li při nákupu vybírat, volte podle rovnice „Čím starší, tím lepší“)
1/4 šálku worcesterské omáčky
1/4 šálku kečupu (volte podle chuti, kromě barvy dodává výsledku tu správnou sladkost a kyselost)
1/4 šálku dijonské hořčice (ta je skutečně specifická, záměnou dostanete úplně jinou chuť omáčky)
špetku kajenského pepře
1/4 lžičky mletého černého pepře
1 stroužek česneku, překrojený napůl (nedrtit, potřebujeme jenom „připomínku“ této aromatické byliny).

Postup:

Smícháme všechny ingredience v hrnci, postavíme na plotnu a pod mírným plamenem jemně vaříme asi 15 minut. Jemně znamená, že dbáme na to, aby omáčka příliš nebublala. Máte-li rádi nějaké svoje oblíbené koření do steakové omáčky, můžete špetku přidat právě těsně před dovařením. Jako jste mírně vařili, nechte i pomalu vychládat.

boh

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi


Diskuse: Domácí steakovou omáčkou zabodujete!

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci