Gandalfa z Pána prstenů si spletli s žebrákem

9.5.2010 00:00   |   Společnost
Herce sira Iana McKellena (70), který ztvárnil čaroděje Gandalfa v Pánu prstenů, si kolemjdoucí spletl s žebrákem a dal mu almužnu.

Ian McKellen

Tato pozornost velmi McKellena překvapila. A to si přitom jen na chvilku vyšel na čerstvý vzduch z divadla v australském Melbourne, kde momentálně zkouší roli Estragona v Beckettově Čekání na Godota.

„Během kostýmové zkoušky Godota jsem si dřepnul u zadního vchodu Comedy Theatre a klobouk jsem dal k nohám, když se tam objevil nějaký člověk. Zřejmě se mu zželelo ošuntělého staříka a povídá: Nepotřebuješ trochu pomoct, brácho? Do klobouku mi vhodil dolar. Tak jen doufám, že podobně přátelské bude i melbournské publikum," řekl slavný herec reportérům britského listu Express.

Iana McKellena štědrost neznámého člověka příjemně potěšila. „Tu dolarovou minci jsem si dal k zrcadlu v divadelní šatně. Je to můj talisman pro štěstí," dodal.

Avšak britská média už tak shovívavá nejsou. Sedmdesátiletého herce vnímají jako národní poklad a to, že ho v Austrálii někdo nepoznal, jim připadá neuvěřitelné.

Galndalf
Ian McKellen, jak ho známe coby čaroděje Gandalfa, který sehrál klíčovou roli ve Společenstvu Prstenu – po zradě Sarumana se stal hlavou řádu Istari a velel pak armádám Západu ve válce o Prsten (film je již na DVD a nyní právě vyšel rovněž na Blu-ray).

ko

Přečtěte si také


Diskuse: Gandalfa z Pána prstenů si spletli s žebrákem

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci