Vepřová panenka na medu s mrkví

Kategorie: Zeleninová jídla s masem
Autor: Mirča
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Vepřová panenka na medu s mrkví

Ingredience

Čerstvá jarní mrkvička dává signál k naší rodinné baště. Děláme ji pro čtyři lidi ze dvou svazků mrkve, osmi plátků vepřové panenky, dvou tří lžic medu, stejně tolik jablečného džusu, dvou lžiček francouzské hořčice, trochy sójovky, soli, pepře a lžíce másla.

Příloha

Nic, nebo brambory.

Postup přípravy

Mrkev na vysoké pánvi dusíme asi 10 minut, nebo dokud není měkká.

Mezitím si připravíme medovou omáčku: smícháme v malé misce med, džus, hořčici a sójovou omáčku.

Panenku jemně naklepeme, stačí rukou. Dochutíme solí a pepřem.

Rozpustíme máslo ve větší teflonové pánvi, přidáme vepřové a po každé straně je necháme 3–4 minuty, aby pěkně zhnědlo. Poté přidáme mrkev a nakonec připravenou omáčku.

Až začne směs vřít, stáhneme plamen a maso pár minut dusíme. Nezapomínáme míchat.

Na talíř servírujeme maso, přidáme mrkev a přelijeme omáčkou. Maso můžeme rovněž posypat nasekanou pažitkou.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Vepřová panenka na medu s mrkví

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci