Králík na ořechách

Kategorie: Králičí maso
Autor: Peťa
Doba přípravy: do 90 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Králík na ořechách

Ingredience

Větší králík, 150 ml balzamikového octa a 3 dcl červeného vína, 1 lžíce polohrubé mouky, 5 lžic olivového oleje, 4 lístky šalvěje, 150 ml masového vývaru, lžička tymiánu, snítek rozmarýnu, 100 g rozdrcených jader vlašských ořechů, 100 g nakrájených zelených oliv a 500 g nakrájených rajčat.

Příloha

Bramborové knedlíky.

Postup přípravy

Smícháme balzamikový ocet s vínem a ve směsi necháme přes noc marinovat maso přiklopené v chladničce.

Pak je osušíme, obalíme v mouce a spolu s kořením opečeme v horkém oleji. Přidáme ořechy a krátce pečeme.

Zalijeme marinádou, osolíme, opepříme, přiklopíme a při mírné teplotě podusíme. Přidáme vývar.

Po 30 minutách dušení vložíme olivy s rajčaty a dusíme dalších 30 minut.

Dochutíme a podáváme.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Králík na ořechách

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci