Langoše tety Janky

Kategorie: Pečené
Autor: Dita
Doba přípravy: do 60 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Langoše tety Janky

Ingredience

Univerzální langoše připravíme z kila hladké mouky, deci mléka, jedné lžičky krupicového cukru, lžičky soli, čtyř lžic másla, kostky droždí, oleje na smažení a vody.

Postup přípravy

Z droždí, vlažného mléka, lžičky mouky a cukru připravíme kvásek. Necháme jej čtvrt hodiny kynout.

Mouku smícháme se solí, vlijeme vykynutý kvásek a dle potřeby přidáme vodu. Vyhněteme hladké nelepivé těsto, přikryjeme utěrkou a dáme na půl hodiny vykynout.

Těsto rozdělíme na asi 120 g bochánky, které necháme dalších 10–15 minut odpočinout na vále.

Bochánky pak rukou roztáhneme do placky o průměru asi 20 cm a usmažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Langoše vyndaváme na ubrousky, aby olej okapal.

Další úprava záleží na chuti: můžeme je počesnekovat a sypat sýrem, anebo namazat marmeládou a zakysanou smetanou – dobré jsou i s povidly…

Hlavně je ale konzumujeme pokud možno ještě teplé!

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Langoše tety Janky

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci