Hovězí na houbách

Kategorie: Hovězí maso
Autor: adina
Doba přípravy: do 90 minut
Diskuse: 1 příspěvek 
Hovězí na houbách

Ingredience

Připravíme si 4 plátky hovězího zadního, sůl, pepř, olej nebo sádlo, 1 velkou cibuli, sladkou papriku, vývar z masa nebo z masoxu, 250 g čerstvých či mražených hub, 1/4 l kysané smetany, trošku hladké mouky.

Příloha

Podáváme s těstovinami nebo knedlíky.

Postup přípravy

Plátky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na tuku.

Maso vyjmeme a v tuku po něm osmahneme nakrájenou cibuli dorůžova. Zaprášíme paprikou, přilijeme trochu vývaru, provaříme.

Již opečené plátky masa vrátíme zpět a dusíme za občasného podlévání vývarem téměř doměkka. Přidáme nakrájemé houby (podle chuti opepříme, dosolíme) a dusíme, až je maso měkké.

Na závěr vše zalijeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali lžičku mouky. Ještě několik minut pak povaříme.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Hovězí na houbách

..mmm..

14.1.2012   |   15:54   |   od: otto
..miluji tento recept.. ale s bramborami..
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 14. 1. 2012 15:54
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci