Pařížské kostky

Kategorie: Pečené
Autor: wendy
Doba přípravy: do 60 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Pařížské kostky

Ingredience

440 ml polohrubé mouky, 220 ml cukru, 110 ml oleje, 220 ml vlažného mléka, 2–3 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 3 vejce; na krém: 2 šlehačky (min. 33%) a 2 čokolády ledových kaštanů; na posypání: 1 čokoláda Margot.

Postup přípravy

Den předem si připravíme krém: svaříme šlehačku (musí se vařit!) s nalámanými ledovými kaštany. Pokud máte k dispozici pouze šlehačku o nižší tučnosti než 33%, nechte v horké svařené šlehačce s kaštany rozpustit plátek másla, asi tak 10–20 g (20 g při tučnosti šlehačky 25%).

Krém pak dáme chladit do ledničky.

Druhý den z uvedených ingrediencí elektrickým šlehačem vypracujeme těsto. Pečeme jej ve vymazaném a vysypaném plechu (36x26).

Po vychladnutí korpusu natřeme krém, který jsme vyšlehali do tuha. Hustě posypeme nastrouhanou margotkou.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Pařížské kostky

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci