Citrónový dezert

Kategorie: Pečené
Autor: Jitka
Doba přípravy: do 30 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Citrónový dezert

Ingredience

Piškot: 5 žloutků, citrónová kůra, 150 g pískového cukru, 150 g hrubé mouky, tuhý sníh z 5 bílků, 1 moka lžička prášku do pečiva. Želé: 120 g cukru, 1 lžíce tatry, 1 velký citrón, 2 žloutky, 1 vanilkový pudink.

Postup přípravy

Žloutky utřeme s citrónovou kůrou a s cukrem.

Pak přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh.

Takto připravené piškotové těsto upečeme v dortové formě.

Mezitím si připravíme želé: do litrového hrnce nalijeme 3/8 litru vody, přidáme 120 g cukru, 1 lžíci tatry, citrón omyjeme octovou vodou a vymačkáme z něho šťávu a kůru nastrouháme, přidáme 1 vanilkový pudink a 2 žloutky – vše vaříme ve vodní lázni, až se začnou dělat bubliny.

Na upečeném piškotovém korpusu vytvoříme zahrádku z dětských piškotů a nalijeme želé, které potřeme sněhem ze dvou bílků a cukru.

V troubě pak mírně zapečeme dorůžova.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Citrónový dezert

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci