Kategorie: | Hovězí maso |
---|---|
Autor: | Páťa |
Doba přípravy: | do 90 minut |
Diskuse: | žádný příspěvek |
Houskový knedlík
Dáme vařit maso, osolíme a přidáme jednu větší cibuli.
Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem z hovězího masa a důkladně rozmícháme. Přidáme koření, osolíme a dobře provaříme. Podle potřeby omáčku občas zředíme vývarem.
Takto provařený základ na omáčku přecedíme, přidáme rajský protlak, dosladíme dle chuti, přidáme pepř a ještě provaříme.
Rajskou na závěr zahustíme strouhaným perníkem, případně dochutíme octem, čímž omáčka získá sladkokyselou chuť.
Adam, Adéla, Alena, Alice, Alžběta, Andrea, Aneta, Anežka, Anna, Antonín, Barbora, Bohumil, Dana, Daniel, Daniela, David, Eliška, Eva, Filip, František, Františka, Gabriela, Hana, Helena, Ilona, Irena, Ivana, Iveta, Ivo, Jakub, Jan, Jana, Jarmila, Jaroslav, Jaroslava, Jindřiška, Jiřina, Jiří, Jitka, Josef, Kamila, Karel, Karolína, Kateřina, Klára, Kristýna, Ladislav, Lenka, Libuše, Lucie, Ludmila, Lukáš, Marcela, Marek, Marie, Markéta, Marta, Martin, Martina, Matěj, Michaela, Michal, Milan, Milena, Miloš, Miroslav, Miroslava, Monika, Natálie, Nela, Nikola, Olga, Ondřej, Patrik, Pavel, Pavla, Petr, Petra, Radka, Renáta, Roman, Romana, Růžena, Soňa, Stanislav, Šárka, Štěpán, Štěpánka, Tereza, Tomáš, Václav, Veronika, Věra, Viktorie, Vít, Vlasta, Vojtěch, Zdeněk, Zdeňka, Zuzana.