Rajská podle babičky

Kategorie: Hovězí maso
Autor: Páťa
Doba přípravy: do 90 minut
Diskuse: žádný příspěvek 
Rajská podle babičky

Ingredience

Pro čtyři strávníky potřebujeme asi 3/4 kg zadního hovězího, větší cibuli, nové koření, hladkou mouku, cukr, perník na strouhání, máslo, rajský protlak, sůl, pepř celý, mletý pepř, bobkový list a ocet.

Příloha

Houskový knedlík

Postup přípravy

Dáme vařit maso, osolíme a přidáme jednu větší cibuli.

Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem z hovězího masa a důkladně rozmícháme. Přidáme koření, osolíme a dobře provaříme. Podle potřeby omáčku občas zředíme vývarem.

Takto provařený základ na omáčku přecedíme, přidáme rajský protlak, dosladíme dle chuti, přidáme pepř a ještě provaříme.

Rajskou na závěr zahustíme strouhaným perníkem, případně dochutíme octem, čímž omáčka získá sladkokyselou chuť.

Pošlete nám recept na svoji specialituPŘIDAT Máte oblíbené jídlo a rádi je vaříte druhým?
Podělte se s námi

Diskuse: Rajská podle babičky

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci